Profitul Adidas a scazut in primul trimestru cu 97%, la 5 milioane euro

Marti, 05 Mai 2009, ora 12:35
1402 citiri
Profitul Adidas a scazut in primul trimestru cu 97%, la 5 milioane euro

 Grupul german de echipamente sportive Adidas a emis astazi avertizari de profit, punand pe seama recesiunii mondiale o scadere neasteptata de 97% a profiturilor din primul trimestru, la numai 5 milioane euro, relateaza Times Online.

Herbert Hainer, directorul executiv Adidas, a motivat scaderea dramatica a profitului din primele trei luni ale anului prin scumpirea materiilor prime, scaderea vanzarilor in Europa si in Statele Unite, precum si deprecierea dolarului in fata euro.

Grupul, care il sponsorizeaza pe David Beckham si care produce marcile Reebok si Taylor Made, a anuntat ca cea mai mare scadere a veniturilor, de 17%, s-a inregistrat in America de Nord.

Grupul s-a straduit sa revitalizeze marca americana Reebok, cumparata in 2006.

Vanzarile din Europa au scazut cu 5%, afectate de o reducere semnificativa in Germania, ce se confrunta cu cea mai grava recesiune de la cel de-al doilea Rozboi Mondial.

Institutul federal de statistica din Germania a afisat o scadere de 1% a vanzarilor cu amanuntul in luna martie, fata de februarie.

Economistii prevazusera ca vanzarile se vor mentine la acelasi nivel.

Acest fapt va intensifica presiunile asupra Bancii Centrale Europene (BCE), de a reduce dobanda cheie la 1% la reuniunea de joi.

Vanzarile Adidas din Europa au fost foarte slabe si comparativ cu anul trecut, cand campionatul de fotbal Euro 2008 a impulsionat vanzarile. Vanzarile din Asia s-au diminuat, de asemenea, dupa scaderea cererii din partea Chinei si a Japoniei.

In ansamblu, vanzarile au scazut de la 2,62 miliarde euro in primele trei luni ale lui 2008 la 2,58 miliarde euro in aceeasi perioada a acestui an.

Acest fapt, combinat cu scumpirea materiilor prime, cu cresterea costurilor salariale si cu deprecierea dolarului si rublei fata de euro, a dus la scaderea profitului operational din primul trimestru cu 80%, la 58 miliarde euro, in contextul in care analistii estimau un profit de circa 179 milioane euro.

Nivelul datoriilor grupului a crescut de la 2 miliarde euro anul trecut la 2,8 miliarde euro, in contextul in care a necesitat mai multi bani pentru extindere. Hainer a avertizat ca afacerile ar putea ramane dificile in restul anului, marjele si castigurile per actiune urmand sa scada in continuare.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#profit, #echipamente sportive, #vanzari, #adidas , #Profit