Profitul Adidas a crescut considerabil in 2007

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 10:02
4108 citiri
Profitul Adidas a crescut considerabil in 2007

Compania germana Adidas a raportat miercuri o majorare considerabila a profitului net inregistrat in al patrulea trimestru din 2007, fiind insa sub estimarile analistilor, perioada fiind marcata de scaderea vanzarilor marcii Reebook si a slabiciunii sectorului american, informeaza Reuters. Adidas, al doilea producator de echipament sportiv din lume, dupa firma Nike, a declarat ca nivelul comenzilor neonorate inca - un indicator al vanzarilor viitoare catre retaileri -  a crescut cu 17% la sfarsitul anului 2007 pentru brandul Adidas, datorita campionatului european de fotbal si a Olimpiadei de vara din Beijing.


Insa nivelul comenzilor neonorate inca al Reebok a scazut cu 8% la sfarsitul anului 2007.


Adidas, companie cu sediul la Herzogenaurach, a cumparat compania Reebok in 2006 pentru a-si complementa portofoliul de echipament sportiv clasic si pentru a concura impotriva grupului Nike.


De la data efectuarii tranzactiei, Adidas a incercat sa integreze aceasta companie.


Adidas a precizat miercuri ca l-a numit pe Uli Becker in functia de presedinte al Reebok, incepand cu data de 1 aprilie, acesta inlocuindu-l pe Paul Harrington, care a condus compania Reebok in ultimii 12 ani.


Adidas a precizat ca profitul net s-a cifrat la 21 milioane euro (32 milioane dolari), in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada din 2006. Analistii chestionati de Reuters mizau pe un nivel al profitului net de 25 milioane euro.


Vanzarile au crescut cu 7,6%, la 2,42 miliarde euro, peste estimarile analistilor, de 2,36 miliarde euro.


Compania a reiterat obiectivul pentru 2008, de majorare a profitului net cu cel putin 15% si a vanzarilor cu 5%-9%.


Directorul executiv al grupului, Herbert Hainer, a declarat ca firma este bine pozitionata pentru a obtine o performanta record in 2008, in ciuda "inaspririi conditiilor pe anumite piete importante", in 2007.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...