Profit mai mare cu 34% pentru Intesa Sanpaolo Bank Romania

Vineri, 20 Martie 2009, ora 11:40
2192 citiri
Profit mai mare cu 34% pentru Intesa Sanpaolo Bank Romania

Profitul operational net al subsidiarei din Romania a Intesa Sanpaolo a crescut anul trecut cu 34% fata de 2007, pana la 35 milioane lei (9,5 milioane euro), pe fondul avansului portofoliului de credite cu 63%, a anunta, vineri, banca.

Activele bancii au crescut anul trecut cu 56%, pana la 2,79 miliarde lei (700 milioane euro).

Portofoliul de credite al Intesa Sanpaolo Bank Romania a ajuns la 1,832 miliarde lei la finalul anului trecut, in crestere cu 63% fata de decembrie 2007. 

Banca si-a sporit anul trecut veniturile nete cu 75%, la 149 milioane lei.

Capitalul propriu al Intesa Sanpaolo Bank a crescut de peste trei ori anul trecut, pana la 543 milioane lei, de la 166 milioane lei, prin aport in numerar al bancii mama.

"Anul trecut este unul de referinta pentru dezvoltarea bancii noastre in Romania. Rebrandingul si primele campanii de imagine, dezvoltarea structurii comerciale si a portofoliului de produse si servicii, dublarea retelei si triplarea capitalului propriu sunt doar cateva dintre performantele bancii in 2008", a spus directorul general adjunct al bancii, Riccardo Parasporo, citat in comunicat.

La nivel de retea teritoriala, Intesa Sanpaolo Bank a lansat anul trecut, in premiera la nivel de grup, noul model de sucursala "open space", in Piata Unirii din Bucuresti. Acesta va fi extins anul acesta la nivelul intregii retele.

De asemenea, numarul angajatilor bancii a crescut cu 40% in 2008, se mai arata in comunicat.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, situat pe locul 5 in Europa si lider pe piata italiana. Grupul are circa opt milioane clienti in 13 tari din Europa Centrala si de Est si in Bazinul Mediteranean, din totalul de 20 milioane de clienti la nivel global.

Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
La nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025, susține Marcel Boloş. "La...
Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
O echipă de cercetători susține că a descoperit o peșteră pe Lună, bazându-se pe imagini radar ale suprafeței lunare, pe care o consideră un potențial loc pentru stabilirea unei...
#active, #crestere, #intesa, #profit, #sanpaolo , #Profit

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  2. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  3. O familie de 4 persoane are nevoie de 2.000 de euro lunar pentru a trăi decent: “Să-şi asigure mâncarea, să-şi plătească facturile şi să supraviețuiască”
  4. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  5. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  6. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  8. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara
  9. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
  10. Cu banii ținuți în sobă, nu la „saltea”. Cum s-a prezentat un român la BNR VIDEO