Producatorul aeronavelor Airbus a obtinut profit de 1,2 miliarde de euro in 2012

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 11:59
1579 citiri
Producatorul aeronavelor Airbus a obtinut profit de 1,2 miliarde de euro in 2012

Consortiul aerospatial european EADS, producatorul aeronavelor Airbus, a anuntat miercuri o crestere de 19% a profitului sau net in 2012 si a prevazut pentru acest an o crestere a rezultatului sau operational la 3,5 miliarde de euro, fata de 3 miliarde de euro in 2012.

Beneficiul net a atins 1,228 miliarde euro, fata de 1,03 miliarde in 2011, a anuntat grupul de aeronautica si aparare, intr-un comunicat citat de AFP si Europa Press.

Cifra de afaceri a urcat cu 15%, la 56,5 miliarde euro, datorita cresterii livrarilor Airbus si a evolutiei filialei sale Eurocopter, numarul l mondial in productia de elicoptere civile, si a Astrium, divizia spatiu.

Grupul anunta ca va propune adunarii generale a actionarilor dividende de 0,60 euro pe actiune, fata de 0,45 pentru anul 2011.

EADS nu mentioneaza noi penalizari pentru amanarea intrarii in serviciu a noului sau long-courrier A350, asteptat la sfarsitul lui 2014, peste cele 124 de milioane de euro anuntate vara trecuta, insa vorbeste de "penalizari potentiale" legate de acest program.

Airbus a decis recent sa renunte, in cazul A350, la bateriile cu litiu-ion, aflate la originea problemelor aparatului 787 al concurentului sau american Boeing. Revenirea la bateriile traditionale cu nichel-cadmiu ar putea amana intrarea in serviciu a avionului, potrivit analistilor.

Carnetul de comenzi se ridica la sfarsitul lunii decembrie la 566,5 miliarde de euro, fata de 541 miliarde de euro la sfarsitul lui 2011.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#EADS rezultate financiare, #cifra afaceri EADS, #profit EADS , #Profit