Pietele emergente ajuta E.ON sa revina pe profit

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 11:10
1519 citiri
Pietele emergente ajuta E.ON sa revina pe profit

E.ON AG, cea mai mare companie de utilitati din Germania, a revenit pe profit in 2012, dar a avertizat ca ar putea incepe inchiderea centralelor electrice pe gaz daca executivul nu va aproba masuri pentru ca acestea sa fie profitabile.

E.ON a obtinut anul trecut un profit net de 2,64 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari), dupa ce in 2011 compania a inregistrat pierderi de 1,86 miliarde de euro, dupa inchiderea centralelor nucleare din Germania si a castigurilor mai scazute din generarea energiei si a afacerii cu gaze naturale, transmite Associated Press.

Imediat dupa catastrofa nucleara din Japonia din 2011, Germania a decis sa-si opreasca cele mai vechi reactoare nucleare, in numar de opt, si sa renunte pana in 2022 si la celelalte noua. E.ON a anuntat ca inchiderea centralelor nucleare a avut un efect negativ de 2,5 miliarde de euro.

E.ON a apreciat ca rezultatele bune din 2012 se datoreaza cresterii vanzarilor pe pietele emergente din Turcia, Rusia si Brazilia, precum si programului de reducere a costurilor.

Veniturile din vanzari inregistrate de E.ON anul trecut au urcat cu 5%, la 132,1 miliarde de euro.

Directorul general al companiei germane, Johannes Teyssen, a afirmat ca planurile de utilizare a gazelor naturale sunt "cu greu profitabile". "Politicienii trebuie sa actioneze rapid in aceasta problema, altfel intentionam sa inchidem centralelor electrice pe gaz", a spus Teyssen.

Aceste centrale devin din ce in ce mai putin profitabile in Europa deoarece recesiunea a scazut cererea pentru electricitate.

Pentru reducerea costurilor E.ON, prezenta si in Romania, va renunta la 11.000 din angajati si va vinde active, analistii estimand ca valoarea acestora ar putea depasi tinta de 20 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#rezultate financiare EON, #profit EON, #piete emergente EON, #inchidere centrale EON , #Profit