Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pierderile Aker Yards depasesc estimarile, atingand 96,21 milioane dolari

Pierderile Aker Yards depasesc estimarile, atingand 96,21 milioane dolari
Constructorul norvegian de nave Aker Yards a afisat luni pierderi peste estimari in al patrulea trimestru din 2007 si a anuntat ca directorul executiv Yrjo Julin a fost concediat, relateaza Reuters. Pierderile inainte de taxe, depreciere si amortizare s-au ridicat la 500 milioane coroane norvegiene (96,21 milioane dolari) in octombrie-decembrie, fata de un profit de 401 milioane in aceeasi perioada din 2006.


Rezultatele au depasit toate estimarile, ce variau intre 84 si 234 milioane coroane, potrivit unui sondaj Reuters realizat in randul a cinci analisti. Media acestor estimari a fost de 135 milioane coroane inainte de taxe, deprecieri si amortizari."Rezultatul este slab si dezamagitor", a declarat presedintele Svein Sivertsen, care va avea functia de director executiv pana la numirea noului director. "Sa ai o cifra de afaceri de 34 miliarde coroane si sa nu castigi nimic vorbeste de la sine", a adaugat acesta."Am hotarat ca Julin nu este persoana potrivita pentru a conduce compania", a mai spus Sivertsen.Rezultatele din al patrulea trimestru au fost afectate de operatiunile din Finlanda si de santierul naval din Floroe, Norvegia, asa cum a fost comunicat anterior, a anuntat Aker Yards ASA.Grupul a anuntat provizioane de 600 milioane coroane in al patrulea trimestru, legat de operatiunile finlandeze si provizioane de 150 milioane pentru santierul naval Floroe.Sivertsen a anuntat ca grupul nu estimeaza alte pierderi din operatiunile finlandeze. Compania, care se confrunta cu cresterea costurilor din cauza intensificarii activitatii in productia de nave din Finlanda, a mentinut marja castigurilor inainte de taxe, depreciere si amortizari pentru 2008 la aproximativ 4%."Masurile semnificative de optimizare implementate in Finlanda incep sa dea rezultate", a anuntat Aker Yards. "Pietele constructiilor navale sunt puternice, atat pe pietele generale cat si pe cele principale, pe care grupul este prezent", a mai comunicat compania. "Cu toate acestea, constrangerile semnificative din lantul de aprovizionare se mentin"."Sunt increzator ca vom observa o ameliorare in 2008", a declarat Sivertsen.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 952 ori