Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata de lux prospera: Profit record pentru Harrods

Piata de lux prospera: Profit record pentru Harrods


Profitul anual al retailerului de lux Harrods, inainte de plata taxelor, a crescut cu 15%, ajungand la 196,4 milioane de euro, in timp ce veniturile au avansat cu 11%, pana la un miliard de euro.

Proprietarii din Qatar ai retailerului englez de lux Harrods au platit 157 milioane de dolari in dividende dupa ce au postat un porfit anual record pentru anul care s-a incheiat pe 28 ianuarie 2012. Qatar Holding, fondul de investitii al familiei regale din Qatar, a cheltuit milioane de dolari pentru a moderniza magazinul Knightsbridge, potrivit CPP-Luxury.

In 2010, holdingul Qatar a cumparat retailerul englez de lux Harrods de la omul de afaceri egiptean Mohamed al-Fayed in schimbul sumei de 2,35 miliarde de dolari.

Qatarul dispune de fonduri impresionante. In ce a investit banii

Imbunatatirile aduse magazinului includ construirea unui magazin de ceasuri si a unei camere de lux pentru gentile designerilor si accesorii. Retailerul a investit si in realizarea unui nou oficiu central in Londra si a unui centru de distributie.

La inceputuil acestei luni, Qatar Holding a anuntat ca iontentioneaza sa deschida o serie de hoteluri sub brandul Harrods in intreaga lume. Primul hotel va avea 300 de camere si va fi situat in orasul Bukit Bintang din Kuala Lumpur. Pe lista oraselor in care vor mai fi inaugurate hoteluri Harrods se mai numara New York, Paris, Londra si locatii din China si Otalia.

Qatar Holding intentioneaza sa transforme Harrods intr-o intreprindere globala care sa il defineasca pe retailerul de lux, au spus reprezentantii

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1055 ori