Operatorii mobili au contribuit cu 8 miliarde de lei la economia Romaniei

Marti, 13 Martie 2012, ora 17:20
1716 citiri
Operatorii mobili au contribuit cu 8 miliarde de lei la economia Romaniei

Grupurile Vodafone, Orange si OTE au investit pana in prezent aproape opt miliarde de euro in dezvoltarea subsidiarelor din Romania si au anuntat ca vor continua sa aloce fonduri in acest sens odata cu licitatia pe care ANCOM o va organiza in acest an pentru licentele de telefonie mobila.

In cazul Vodafone Romania, investitiile grupului britanic au insumat 2,8 miliarde de euro in ultimii 15 ani, o data cu lansarea operatiunilor pe piata romaneasca.

"Industria telecom a transformat viata romanilor si a influentat semnificativ modul si dinamica dezvoltarii economice a Romaniei in ultimii 15 ani. De la intrarea in Romania, Vodafone a investit 2,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea operatiunilor de pe piata romaneasca", a declarat directorul general al companiei, Inaki Berroeta, prezent la un eveniment de specialitate.

Berroeta: Situatia economica din Romania, mai ales in domeniul telecom, este extrem de dificila si concurentiala

"Clientii cer din ce mai mult, peste previziunile noastre, mai ales pe segmentul de date, iar cresterea din acest domeniu va fi in continuare sustinuta in urmatorii ani, iar o astfel de evolutie a pietei telecom necesita investitii semnificative din partea operatorilor", a mai spus Berroeta.

La randul sau, directorul general al Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, a afirmat ca investitiile grupului francez au depasit doua miliarde de euro de la lansarea operatiunilor pe piata romaneasca, in 1997.

"Cu peste 2.500 de salariati in Romania, grupul Orange este interesat de piata locala si va continua sa aduca tehnologii de varf clientilor", a spus Fallacher.

Seful Cosmote Romania si Romtelecom, Stefanos Theocharopoulos, a spus ca grupul OTE a investit trei miliarde de euro in dezvoltarea operatiunilor subsidiarelor din Romania, care numara aproape 10.000 de angajati.

"Cosmote va participa la licitatia pe care autoritatea de reglementare o va organiza pentru licentele de telefonie mobila. Investitiile in dezvoltarea infrastructurii telecom sunt foarte importante pentru ca sunt pe termen lung, angajeaza resurse semnificative din partea operatorilor si contribuie la dinamica investitiilor straine directe in Romania", a spus Theocharopoulos.

El a adaugat ca nivelul taxei de licenta trebuie stabilit "cu atentie" pentru a asigura premizele sustinerii investitiilor pe care operatorii trebuie sa le realizeze in dezvoltarea infrastructurii.

"O taxa prea mare poate diminua fondurile pe care operatorul le va aloca in viitor pentru dezvoltarea retelei", a mai spus seful Cosmote Romania si Romtelecom.

Autoritatea de reglementare in comunicatii, ANCOM, va lansa miercuri in dezbatere publica documentele licitatiei pentru acordarea licentelor de spectru radio pentru comunicatii mobile in benzile de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#companii telefonie mobila, #cifra afaceri companii telefonie mobila, #cifra de afaceri Orange , #Profit