Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Internet 2 se extinde

Internet 2 se extinde
Internet 2 nu mai este doar pentru cercetatori.Studiul unui consortiu non profit evidentiaza ca 46.000 plus scoli K-12, librarii, muzee si altii exploateaza backbone-ul Internet2. Sub programul denumit "K20 Initiative", care este activ inca de acum cinci ani, Internet2 ofera servicii pentru 200 de universitati din SUA si mai multor utilizatori.
Conform studiului mai mult de o treime din scolile K-12 din SUA si una din cinci librarii sunt conectate la Internet2. De asemenea jumatate din comunitate si patru universitati din SUA beneficiaza de conexiuni la Internet 2.

Internet 2 ofera avantaje in ceea ce priveste aplicatiile de retea, incluzand videoconferinta DVD de inalta calitate si acees la unelte precum microscoape electronice controlate de la distanta. De asemenea Internet 2 ofera viteze de peste 10 Gbps.

Studiul a aratat ca numarul de organizatii conectate la Internet 2 prin programul K20 s-a triplat in ultimii doi ani.

Sursa: IDG Romania

Bloombiz.roTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 971 ori