InterContinental a raportat o reducere a profitului in primul semestru din 2009

Marti, 11 August 2009, ora 13:01
2625 citiri
InterContinental a raportat o reducere a profitului in primul semestru din 2009

Cel mai mare grup hotelier din lume, InterContinental Hotels, a raportat marti un rezultat semestrial peste asteptari, profitul scazand cu doar 38%, compania intentionand sa reduca si mai drastic cheltuielile, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

InterContinental, care administreaza peste 630.000 de camere in 4.300 de hoteluri pe plan mondial, a raportat un profit operational ajustat de 179 milioane dolari in primul semestru din 2009, dividendul pe sase luni fiind mentinut la 12,2 centi pe actiune.

Grupul a majorat tinta de economii pentru anul 2009 de la 70 la 80 de milioane dolari.

Venitul pe camera, un indicator foarte important in industria hoteliera, a scazut cu 16,2% in primul semestru, scaderea pentru al doilea trimestru fiind de 18,6%, chiar daca grupul a precizat ca marcile sale au avut o performanta peste media industriei in toate regiunile analizate.

Grupul britanic, ce administreaza marcile InterContinental, Crowne Plaza si Holiday Inn, a declarat ca nivelul rezervarilor nu indica o deteriorare suplimentara a cererii.

"Activitatea a fost slaba in prima jumatate a anului si ne asteptam ca si restul anului 2009 sa fie dificil", a declarat directorul executiv al grupului, Andrew Cosslett, in comunicat.

Grupul, ce administreaza si marcile Staybridge Suites si Hotel Indigo, a declarat ca va adauga 400 noi hoteluri la portofoliul propriu in 2009, in anul curent urmand a fi completata si relansarea marcii Holiday Inn, cu cele 1,40 hoteluri ale sale, costul operatiunii ridicandu-se la un miliard de dolari. 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#profit, # companie, # hoteluri, # dividend, # cheltuilei , #Profit