Huawei a inregistrat anul trecut o crestere cu peste 40% a profitului operational

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 17:56
1565 citiri
Huawei a inregistrat anul trecut o crestere cu peste 40% a profitului operational

Huawei Technologies a inregistrat o crestere cu peste 40% a profitului operational datorita extinderii prezentei pe pietele emergente, care a contrabalansat cresterea redusa a veniturilor ca urmare a problemelor de spionaj cibernetic aparute.

Compania chineza, al doilea producator mondial de echipamente de telecomunicatii, a avut un an turbulent in care a pierdut oportunitati de miliarde de dolari din SUA si Australia si in care a atras controlul autoritatilor britanice asupra problemelor de securitate aparute, Reuters.

Pentru a depasi aceste probleme, Huawei s-a orientat catre pietele in dezvoltare si din Europa, unde a facut progrese in dezvoltarea de retele de telefonie mobila de a patra generatie.

Profit operational de aproape 5 miliarde de dolari

Huawei, care, in mod repetat, a negat legaturile cu spionajul guvernului chinez, a anuntat un profit operational, inainte de audit, pentru 2013 de 4,87 miliarde de dolari, in crestere cu 43,3% fata de anul anterior.

Veniturile companiei se incadreaza in intervalul 238-240 de miliarde yuani, cu 8% peste cele din 2013, insa sub tinta stabilita, de 10%.

Rezultatele auditate ale Huawei pentru 2013, care este clasat in spatele suedezilor de la Ericsson in segmentul echipamentelor de telecomunicatii, vor fi anuntate in al doilea trimestru al anului.

Compania a fost infiintata in 1987 si este cunoscuta pentru strategia agresiva pe o piata unde printre competitori se numara Cisco, Alcatel-Lucent, Nokia Siemens Networks si ZTE.

Principala divizie a Huawei, care furnizeza aproape trei sferturi din veniturile companiei, furnizeza echipamente operatorilor de telecomunicatii.

In SUA, Huawei incearca sa catige de pe piata smartphone, dupa retagerea din sectorul retelelor de comunciatii, insa aici trebuie sa concureze cu Apple si Samsung.

Compania a anuntat ca a vandut anul trecut 52 de milioane de telefoane inteligente, mai putin comparativa cu tinta de 60 de milioane anuntata anterior.

In al treilea trimestru din 2013, Huawei s-a clasat pe pozitia a treia in randul producatorilor de smartphone, conform datelor Strategy Analytics, cu o cota de piata de 5,1%. Tousi, se afla cu mult in spatele celor de la Samsung si Apple, cu cote de 35,2%, respectiv 13,4%.

O a treia arie in care Huawei activeaza este furnizarea de echiopamente de comunicatii companiilor si instituriilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#rezultate huawei, #profit huawei , #Profit