Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hitachi a anuntat din nou pierderi, iar estimarile pentru acest an sunt sub asteptari

Hitachi a anuntat din nou pierderi, iar estimarile pentru acest an sunt sub asteptari

Compania japoneza Hitachi a inregistrat o pierdere trimestriala din vanzarile slabe de televizoare si dintr-o depreciere a taxelor, insa, anunta ca isi va reveni pe profit in acest an, iar actiunile sale s-au apreciat cu 5%, relateaza Reuters.Hitachi a raportat o pierdere neta de 57,6 miliarde yeni, fata de 44 miliarde yeni in perioada similara din 2007, cand a obtinut un profit de 44 miliarde yeni, conform Reuters.


Cea mai mare companie japoneza industriala de electronice vrea sa depaseasca un yen puternic si scaderile preturilor din acest an prin reduceri de costuri, prin operatiunile de televizoare cu plasma si hard diskuri si prin vanzari solide de lifturi, excavatoare si sisteme de electricitate.


Pentru anul financiar care se va incheia in martie 2009, Hitachi se asteapta la un profit net de 40 miliarde yeni (386 milioane dolari), fata de o pierdere neta de 58,13 miliarde yeni, inregistrata anul anterior, insa, nu a intrunit media estimarilor de 64,5 miliarde yeni, exprimata de 10 analisti chestionati de Reuters.


Pe o baza operationala, Hitachi a anuntat ca se asteapta ca profitul sa creasca pana la 380 miliarde yeni, cu 10% adica, in acest an.


Dupa anunt, actiunile Hitachi au mentinut castigurile anterioare si s-au apreciat cu 5,2%, la 714 yeni, fata de o crestere de 2% a subindexului japonez IELEC al utilajelor electrice.


"O crestere de 10% - daca va putea fi obtinuta, nu este rau deloc. Existau discutii potrivit carora vor fi mult mai conservativi", a spus un manager de fonduri de la ShinkinAsset Management Co, Tomomi Yamashita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 987 ori