Guvernul promite ca sterge unele taxe, dar de fapt le mareste

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 14:36
1408 citiri
Guvernul promite ca sterge unele taxe, dar de fapt le mareste

Comasarea taxelor si impozitelor, stabilita saptamana trecuta de Guvern, nu duce neaparat si la scaderea lor, ci dimpotriva, exista situatii in care se maresc de pana la patru ori. 

De exemplu, taxele pentru eliberarea actelor de identitate, precum si cele pentru examinarea persoanelor care doresc permis de conducere auto vor fi comasate in taxe unice, dar, in unele cazuri, suma cea mai mare perceputa in prezent ajunge de 4 ori mai mare, potrivit unei ordonante de urgenta, obtinuta de Mediafax, care nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial, dar este avizata de Ministerul Finantelor, scrie Romania libera.

O alta situatie este cea a taxei pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate pentru cetatenii romani, eliberarea sau prelungirea valabilitatii actelor de identitate pentru cetatenii straini si persoanele fara cetatenie, precum si la inscrierea mentiunilor privind schimbarea domiciliului sau a resedintei cetatenilor romani, care vor fi de 4 lei.

In prezent, pentru eliberarea actului de identitate la implinirea varstei de 14 ani, la expirarea termenului de valabilitate, la modificarea datelor de stare civila, la schimbarea fizionomiei, domiciliului, denumirii strazii, stabilirea sau restabilirea domiciliului in Romania este platit un timbru fiscal in valoare de 1 leu, in timp ce suma maxima de 4 lei este achitata doar in cazul pierderii, furtului, deteriorarii sau distrugerii actului de identitate.

Taxe mai mari si pentru carnetul de sofer

Ordonanta mai prevede ca pentru examinarea candidatilor care au absolvit scoala de conducatori de autovehicule in vederea obtinerii permisului de conducere auto va fi perceputa o taxa unica de 5 lei, pentru categoriile si subcategoriile de permise A, A1, B, B1 si BsE, taxa fiind mai mare decat cea perceputa in prezent.

Ordonanta care reduce numarul unor taxe si tarife nefiscale este argumentata de Guvern atat prin costurile de administrare superioare incasarilor efective, dar si prin criza financiara care afecteaza direct cetatenii ale caror resurse sunt diminuate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#guvern, #taxe, #profit , #Profit