Groupama: Am luat sute de masuri pentru a trece pe profit

Marti, 23 Iunie 2009, ora 10:04
1575 citiri
Groupama: Am luat sute de masuri pentru a trece pe profit

Denis Rousset, seful operatiunilor de pe piata locala ale grupului francez, estimeaza ca asiguratorii controlati de Groupama vor trece pe profit in 2010-2011.

Grupul francez Groupama, cel mai mare investitor din piata locala a asigurarilor, care a platit aproape o jumatate de miliard de euro pentru a cumpara in 2007 si 2008 Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, a inregistrat in primele cinci luni o scadere de 12% a primelor brute subscrise de cei trei asiguratori, pana la 361,7 mil. lei (85,4 mil. euro).

BT Asigurari si Asiban sunt acum in proces de fuziune, care se va finaliza la sfarsitul lunii septembrie, atunci cand pe piata va aparea Groupama Asigurari, care va ocupa, cel mai probabil, locul trei in industria asigurarilor.

Noua societate va absorbi pana la sfarsitul anului OTP Garancia, cel mai mic asigurator din cei trei.

Pe segmentul asigurarilor generale, care are cea mai mare pondere in afacerile Groupama, primele brute subscrise au coborat cu 8%, pana la 327,6 mil. lei (77,4 mil. euro), potrivit rezultatelor neauditate.

Minus 36% pe asigurari de viata

Asigurarile de viata au avut prime brute subscrise de 34,1 mil. lei (8 mil. euro) la nivelul celor trei companii in perioada ianuarie-mai, in scadere cu 36% comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut.

"Piata asigurarilor de viata nu este intr-o pozitie foarte buna, pentru ca o treime din ea sunt asigurari legate de credite, o treime sunt polite traditionale si o treime sunt asigurari unit-linked (legate de fonduri de investitii - n.r.).

Din acestea, numai cele traditionale mai cresc acum, dar nu este suficient pentru a compensa scaderea celorlalte doua categorii", explica Rousset.

Totusi, el spune ca pentru acest an estimeaza o crestere usoara a afacerilor si o revenire a cotei de piata a grupului, dupa ce in primul trimestru aceasta a scazut la 9%, in conditiile in care anul trecut era de 11%.

"Am implementat sute de masuri pentru imbunatatirea rezultatelor tehnice, am anulat contracte cu rezultate foarte proaste pentru noi, in special pe asigurari corporate auto, si din aceasta cauza am pierdut o parte din venituri.

Cred insa ca in cateva luni vom reusi sa inlocuim acesti clienti cu altii noi si in acest fel vom recupera cota de piata."

O retea de 300 de agentii

"Tinem seama de potentialul economic al locatiilor in aceasta evaluare.

Noua companie va avea o retea formata din 300 de unitati, fata de 500, cate aveau cele trei companii de asigurari impreuna.

Diferenta sta in faptul ca am comasat unele agentii din acelasi oras, pe unele le-am inchis, dar am si deschis 40 de unitati noi."

Groupama are in prezent circa 2.800 de angajati, cu 100 mai putin decat la inceputul anului.

Rousset afirma ca numarul angajatilor ar putea varia in urmatoarele luni, dar nu semnificativ. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#profit, # asigurari, # companie, # fuziune , #Profit