Generali, profit net de 1,3 mld.euro

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 13:00
1493 citiri
Generali, profit net de 1,3 mld.euro

Grupul Generali a incheiat primele noua luni ale anului cu un profit net de 1,3 miliarde euro, in crestere cu 46,8% fata de perioada similara din 2009, dupa ce volumul total de prime brute subscrise a sporit cu 5,8%,la 53,8 miliarde euro,potrivit rezultatelor financiare publicate vineri de companie, informeaza NewsIn.

Asiguratorul a raportat un profit net de 894 milioane euro in primele noua luni ale anului trecut.

Potrivit companiei, rezultatele obtinute in perioada mentionata s-au datorat in principal performantei segmentului de asigurari de viata, care a crescut cu 8%, precum si imbunatatirii eficientei operationale.

Nivelul primelor brute subscrise pe segmentul viata s-a ridicat la 37,3 miliarde euro dupa primele noua luni, cu 8% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2009, de 34,2 miliarde euro.

Segmentul unit-linked a obtinut o crestere semnificativa, de 16,9%, in special in Europa de Est si in Franta.

Segmentul non-viata a evoluat cu 1% in perioada raportata, pana la valoarea de 16,6 miliarde euro, in ciuda contextului macroeconomic dificil din tarile in care activeaza Grupul.

Pentru sfarsitul anului, reprezentantii Grupului Generali estimeaza consolidarea segmentului non-viata si prevad o imbunatatire a volumului de prime brute subscrise, desi ritmul de crestere va incetini in comparatie cu prima parte a anului.

Cat despre politica de investitii, aceasta va continua sa se bazeze pe alocarea prudenta a resurselor, cu intentia de a consolida profitabilitatea curenta, au mai spus reprezentantii Grupului.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#asigurari, #generali, #profit , #Profit