Generali Asigurari si-a sporit afacerile cu 15,5% in S1

Miercuri, 05 August 2009, ora 12:30
1449 citiri
Generali Asigurari si-a sporit afacerile cu 15,5% in S1

Generali Asigurari si-a sporit cu 15,5% volumul total de prime brute subscrise in primul semestru, la 245 milioane lei (57,9 milioane euro), in conditiile in care segmentul asigurarilor generale, care are o pondere de 82% in afacerile firmei, a crescut cu 18,3%, a anuntat, miercuri, compania, transmite NewsIn.

In primele sase luni din 2008, Generali Asigurari a realizat un volum total de prime brute subscrise de 212,2 milioane lei.

Asigurarile generale au crescut cu 18,3% in primele sase luni, la 200,5 milioane lei de la 169,6 milioane lei in prima jumatate a anului trecut, in timp ce asigurarile de viata au sporit cu 4,4% pana la 44,6 milioane lei de la 42,7 milioane lei in primul semestru din 2008.

"In conditiile in care, in primele 6 luni ale anului 2009, volumul total de prime brute subscrise la nivel de piata a fost mai mare cu doar 5,6% fata de anul trecut, Generali Asigurari a inregistrat o crestere de aproape trei ori mai mare decat piata", sustin reprezentantii companiei.

In cadrul segmentului de asigurari generale, cea mai mare crestere au avut-o asigurarile auto RCA si Carte Verde (+80%), asigurarile de tip fronting (+79%), asigurarile de locuinta (+42%) si asigurarile de incendiu pentru riscuri comerciale si industriale (+40%).

"Rezultatele foarte bune obtinute pe segmentul asigurarilor de locuinta sunt efectul direct al eforturilor sustinute de educare si responsabilizare a proprietarilor de locuinte si nu numai, eforturi pe care Generali Asigurari le-a demarat tocmai pe fundalul unui vid de informatii. Vom sustine puternic acest segment si in perioada urmatoare", a spus directorul general al Generali Asigurari, Marie Kovarova.

Cat priveste asigurarile auto, pe segmentul RCA si Carte Verde s-a inregistrat o crestere semnificativa fata de perioada similara din anul precedent, care se datoreaza in primul rand aplicarii unui tarif diferentiat, bine segmentat. La aceasta crestere a contribuit si faptul ca Generali a schimbat politica de abordare a clientilor, orientandu-se si catre orasele mici si mijlocii, se mai arata in comunicat.

Pe segmentul asigurarilor auto CASCO, volumul de prime subscrise s-a mentinut la nivelul celui de anul trecut.

"Aceasta situatie este in concordanta cu planurile noastre. Obiectivul primordial pe aceasta linie de business ramane consolidarea relatiei cu clientii existenti, in detrimentul unei cresteri accentuate a volumului total de prime, cu orice pret", a adaugat directorul general al companiei.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, unde s-a inregistrat o crestere de 4,4%, o evolutie buna au avut-o asigurarile de grup (+36,3%), in timp ce asigurarile unit-linked s-au mentinut la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Reprezentantii Generali au tinut sa precizeze ca firma a inregistrat o crestere a segmentului asigurarilor de viata, in conditiile in care piata cunoaste scaderi semnificative si tendinte descendente.

"Per ansamblu, suntem multumiti de rezultatele obtinute in primele sase luni, raportate la asteptarile proprii si la evolutia pietei. Pe termen scurt si mediu, intentionam sa ne axam pe o crestere sanatoasa, fara sa ne asumam riscuri inutile", a concluzionat Kovarova.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#generali, #asigurari, #profit, #afaceri , #Profit