Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gelin: BRD-SocGen are mana libera de la banca-mama in asigurarea finantarii

Gelin: BRD-SocGen are mana libera de la banca-mama in asigurarea finantarii

BRD-SocGen nu are niciun fel de restrictie de la banca-mama in asigurarea finantarii, iar in perioada octombrie-noiembrie 2008, cand in piata a existat o anumita lipsa de lichiditate, Societe Generale a sustinut BRD mai mult decat de obicei, a spus presedintele bancii, Patrick Gelin.

"Nu exista niciun fel de restrictie impusa de SocGen in finantarea BRD. Aceasta este sub forma de linii deschise, ceea ce este si in favoarea noastra, deoarece ne dorim flexibilitate maxima", a mai spus Gelin, pentru NewsIn.

Referitor la destinatia profitului BRD - SocGen pe 2008, presedintele celei de-a doua banci din piata romaneasca dupa active a explicat ca decizia va fi luata de catre consiliul de administratie, dar a adaugat ca este improbabil ca acesta sa fie folosit pentru recapitalizare.

"Recomandarea de recapitalizare a profiturilor trebuie privita diferit, de la o banca la alta, iar noi nu avem probleme de fonduri proprii. Solvabilitatea BRD este foarte buna. Consiliul de administratie va decide insa ce se intampla cu profitul", a continuat Gelin.

El a apreciat ca este putin probabil ca propunerea de neimpozitare a profitului obtinut in primul trimestru din 2009 si reinvestit sa se aplice si bancilor.

"M-ar mira ca unei banci sa i se scuteasca de la impozitare profitul reinvestit. Trebuie sa vad forma finala a propunerii, inainte de a ma exprima, dar cred ca masura vizeaza mai ales domenii creatoare de noi locuri de munca", a mai spus Gelin.

Reprezentantul BRD a spus ca banca va obtine profit si in 2009, dar nu a avansat o cifra de crestere fata de anul precedent.

"Este foarte dificil de estimat care va fi nivelul profitului in acest an. Depinde de trei necunoscute. Prima este costul finantarii bancilor, pe care nu il putem cunoaste, a doua este costul de risc, iar a treia evolutia activitatii economice in Romania. Situatia unei cresteri economice sub 1% difera mult de cea a unui avans de 2%", a mai spus Gelin.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1751 ori
Citeste mai multe despreasigurare banca brd gelin restrictie