EuroIns si-a sporit de 2,5 ori afacerile cu polite RCA

Luni, 09 Martie 2009, ora 12:15
1858 citiri
EuroIns si-a sporit de 2,5 ori afacerile cu polite RCA

EuroIns Romania a afisat prime de aproximativ 93 milioane lei in perioada octombrie 2008-ianuarie 2009 din vanzarea a 399.085 de polite RCA, de 2,5 ori mai mari decat in intervalul similar al anului trecut, potrivit datelor companiei.

In perioada octombrie 2007-ianuarie 2008, EuroIns Romania a afisat prime de aproximativ 37 milioane lei din vanzarea a 75.000 de polite RCA. Numai in ianuarie 2009, compania a incheiat 175.699 de polite RCA, care reprezinta 44% din totalul politelor RCA vandute iarna trecuta.

Oficialii EuroIns Romania sustin ca foarte multe persoane fizice au optat pentru achitarea politelor RCA in rate, in timp ce firmele (care reprezinta majoritatea clientilor EuroIns) aleg foarte rar aceasta varianta de plata. In 2009, EuroIns mizeaza pe asigurari agricole si de sanatate EuroIns Romania va continua dezvoltarea segmentului de asigurari agricole, precum si a celui de produse de sanatate.

"Vom urmari sa crestem portofoliul pentru asigurarile non auto", sustin reprezentantii companiei. "Proiectul nostru de dezvoltare a unei retele de unitati de tip franciza se va apropia de maturitate, acesta fiind unul din motoarele cresterii prognozate in 2009.

Tot in acest an vom acorda o atentie deosebita imbunatatirii procesului de acordare a despagubirilor", a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Bogdan Stan. El a precizat ca, pentru acest an, compania si-a propus sa ajunga la o cifra de afaceri de peste 53 milioane euro.

Primele brute subscrise anul trecut de EuroIns Romania au crescut cu 63% fata de 2007, pana la 152,77 milioane lei (41,48 milioane euro), cea mai mare pondere avand-o asigurarile auto, care au reprezentat 90% din totalul acestora.

Reprezentantii companiei au mai spus ca asigurarile non auto sunt cele mai profitabile. "Si acolo depinde, insa, de noroc, pentru ca poti avea o dauna aviatica - cum au fost cazuri -, care sa iti zdruncine zdravan profitabilitatea", considera oficialii EuroIns Romania. 

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#profit, # asigurari, # companie , #Profit