Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Esecul Nabucco Vest dauneaza grav profitului OMV

Esecul Nabucco Vest dauneaza grav profitului OMV


OMV a inregistrat in trimestrul al doilea un provizion special de 55 milioane euro, rezultat din deprecierea activelor legate de proiectul Nabucco Vest, dupa ce consortiul care dezvolta exploatarea Sah Deniz din Azerbaijan a selectat alt gazoduct ca ruta de export catre Europa.

"Nu au fost inregistrate costuri speciale nete in rezultatul operational. Provizioanele speciale nete pe partea financiara au totalizat 55 milioane euro, rezultand din deprecierea activelor in legatura cu proiectul Nabucco Vest", se arata intr-un raport preliminar prezentat miercuri de OMV pentru trimestrul al doilea al acestui an.

Consortiul Sah Deniz II, care dezvolta zacamantul urias de gaze naturale Sah Deniz, din Marea Caspica, a confirmat selectarea proiectului Conductei Trans-Adriatice (TAP), cu destinatia in Italia, ca ruta de export catre Europa. Proiectul Nabucco Vest, la care este parte si Romania, a pierdut astfel, in prima etapa, cursa pentru gaze azere.

Nabucco Vest vizeaza livrarea de gaze extrase din Marea Caspica la un terminal din Austria, cu tranzit prin Bulgaria, Romania si Ungaria.

Actionarii consortiului Nabucco sunt OMV (Austria), Transgaz Medias (Romania), BEH (Bulgaria), MOL (Ungaria), BOTAS (Turcia) si GDF Suez (Franta).

Gazele azere vor fi aduse in sud-estul Europei prin gazoductul TANAP, dezvoltat de Azerbaijan si Turcia, care face legatura intre Sah Deniz si granita europeana a Turciei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1234 ori