Engie ar vrea sa-si majoreze profitul cu un miliard de euro

Joi, 21 Februarie 2019, ora 11:41
1905 citiri
Engie ar vrea sa-si majoreze profitul cu un miliard de euro
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul energetic francez Engie SA va prezenta un plan de reducere a costurilor, menit sa majoreze profitul cu un miliard de euro, a anuntat publicatia financiara franceza Les Echos, transmite Reuters.

Planul va fi anuntat saptamana viitoare la prezentarea rezultatelor financiare ale companiei pe 2018 si va cuprinde principalele obiective ale Engie in urmatorii trei ani, a informat Les Echos.

Reprezentantii grupului energetic francez nu au comentat informatia.

Engie, al patrulea grup de utilitati din Europa in functie de valoarea de piata, si-a redus treptat expunerea pe carbune si a reinvestit sumele generate din vanzarea activelor care functioneaza cu combustibili fosili in energii regenerabile si retele de distributie.

Engie si-a inrautatit in septembrie previziunile privind castigurile din 2018, din cauza intreruperilor mai lungi decat s-a estimat ale functionarii reactoarelor sale din Belgia.

Obiectivul Engie pe 2018, anuntat in februarie, prevedea un venit net recurent intre 2,45 si 2,65 miliarde de euro si un profit inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) de 9,3 - 9,7 miliarde de euro.

In septembrie, grupul francez a avertizat ca venitul net recurent va fi in partea inferioara a tintei - 2,45 miliarde de euro - dar nu a mentionat EBITDA.

Subsidiara belgiana a Engie - Electrabel - opereaza sapte reactoare nucleare, patru la Doel si trei la Tihange. Cand sunt deplin operationale, acestea produc aproximativ jumatate din necesarul de electricitate al Belgiei.

Directorul general al Engie, Isabelle Kocher, a demarat un amplu proces de restructurare care include vanzarea unor active in valoare de 15 miliarde de euro si investitii de 22 de miliarde de euro.

Engie, primul furnizor de gaze naturale din Franta cu 9,6 milioane de contracte, are peste 16 milioane de clienti in Europa. Grupul francez are operatiuni pe intregul lant de productie a gazelor naturale lichefiate, de la explorare si productie pentru identificarea si exploatarea noilor zacaminte si pana la distributia catre clientul final.

Pe piata din Romania, Engie este prezenta in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice si de mediu.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#profit Engie , #Profit