Diamantele i-au adus producatorului De Beers un profit de 72% in 2011

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 20:45
1500 citiri
Diamantele i-au adus producatorului De Beers un profit de 72% in 2011

Profitul net al companiei De Beers, care controleaza peste o treime din productia de diamante la nivel global, a crescut cu 72% anul trecut, de la 546 milioane dolari in 2010 la 939 milioane dolari, cererea pentru diamante fiind "exceptionala", in pofida situatiei economice.

Divizia care se ocupa de comercializarea diamantelor a avut anul trecut vanzari de 6,5 miliarde de dolari, in crestere cu 27% fata de 2010, potrivit cotidianului britanic Guardian, citat de Mediafax.

Chiar daca cererea s-a redus usor in a doua jumatate a anului, De Beers a beneficiat de combinatia dintre productia sub nivelul normal si "cresterea exceptionala a cererii de consum", pentru a raporta un profit operational in crestere cu 50%, la 1,27 miliarde de dolari.

Grupul minier Anglo American, care controleaza 45% din De Beers, a semnat in noiembrie un acord cu familia Oppenheimer, fondatoarea De Beers, pentru preluarea participatiei de 40% detinuta la companie. Statul african Botswana detine restul de 15%.

De Beers produce peste o treime din diamantele brute la nivel mondial in mine din Africa de Sud, Botswana, Namibia si Canada. Din minele controlate de "de Beers", sau operate in cooperare cu alte companii, a fost extrasa anul trecut o cantitate de 31,3 milioane de carate, in scadere fata de 33 milioane carate in 2010.

Principalul concurent la nivel mondial al De Beers este compania rusa

Alrosa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#profit producator diamante de beers 2011, #cifra afaceri de beers 2011, #afaceri de beers , #Profit