Deutsche Telekom incepe sa scada si in Germania

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 14:46
1382 citiri
Deutsche Telekom incepe sa scada si in Germania
Sursa:socialbarrel.com

Conditiile dificile cu care se confrunta Deutsche Telekom pe piete precum Grecia si Romania ar putea fi mai greu de gestionat in contextul scaderii vanzarilor din Germania, cauzata de concurenta tot mai dura.

Cel mai mare operator telecom din Europa se bazeaza in mod traditional pe afacerile solide din Germania, unde economia s-a dovedit mai putin vulnerabila la criza datoriilor de stat, in timp ce operatiunile din Europa de Est si SUA (T-Mobile USA) pierd clienti, potrivit unei analize Bloomberg.

In prezent, chiar si operatiunile de internet in banda larga (broadband) si televiziune prin cablu si prin satelit, folosite pentru a recupera vanzarile pierdute pe segmentul telefoniei fixe, inregistreaza scaderi in Germania, iar Deutsche Telekom ar putea fi nevoit sa reduca preturile pentru a-si pastra cota de piata, apreciaza analistii contactati de Bloomberg.

Analistii estimeaza ca veniturile grupului in Germania au scazut in trimestrul al treilea cu 4,9%, la 6 miliarde euro, dupa un declin de 3,4% in trimestrul doi, cand operatiunile de pe piata autohtona au generat 55% din incasarile Deutsche Telekom.

Vanzarile grupului pe piata germana sunt in scadere de trei trimestre consecutive.

"La un moment dat, aceasta scadere trebuie sa ia sfarsit", comenteaza un analist al Fairesearch GmbH.

Actiunile Deutsche Telekom sunt in scadere la Frankfurt cu peste 2%, capitalizarea companiei fiind de circa 38 miliarde euro.

Divizia germana a grupului, condusa de Niek Jan van Damme, se concentreaza pe reduceri de costuri, reusind astfel o marja record de 40,7% a profitului EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si aportizare) fata de vanzari in trimestrul al doilea.

Surse apropiate situatiei au declarat luna trecuta ca grupul vrea sa consolideze sistemele IT intr-o singura divizie, obtinand astfel noi reduceri de costuri dincolo de planul de economii de 4,2 miliarde euro derulat in perioada 2010-2012.

Astfel, cresterea marjei EBITDA peste nivelurile actuale s-ar putea dovedi dificila dincolo de aceste reduceri de costuri, considera un alt analist.

Analistii estimeaza ca profitul EBITDA ajustat al grupului a scazut in trimestrul al treilea cu 3,9%, la 3,8 miliarde euro, in timp ce vanzarile grupului excluzand divizia din SUA ar fi coborat cu 3,5%.

Desi economia germana a rezistat mai bine crizei decat Franta, Spania sau Italia, cresterea pare ca a inceput sa incetineasca, ultimele date indicand un usor avans al somajului si scaderea increderii din mediul de afaceri.

Deutsche Telekom detine 40% din actiunile grupului elen OTE, actionar majoritar la Romtelecom si companie ce detine Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata, si lantul de magazine Germanos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#deutsche telekom, #profit Deutsche Telekom , #Profit