Dell se "zbate" pe piata de PC-uri: Rezultatele financiare dezamagesc

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 12:15
1544 citiri
Dell se "zbate" pe piata de PC-uri: Rezultatele financiare dezamagesc

Dell prognozeaza venituri dezamagitoare pentru al doilea trimestru, rezultate puse pe seama scaderii bugetelor alocate de marile corporatii departamentului IT, dar si a scaderii vanzarilor la nivelul micilor consumatori.

Actiunile companiei, principalul rival al Hewlett-Packard, pierd cota de piata pe nisa dispozitivelor mobile. Cererea ridicata pentru dispozitivele mobile precum iPhone sau iPad afecteaza vanzarile notebook-urilor Dell, scrie Reuters.

Dell a anuntat ca veniturile raportate in primul trimestru fiscal au scazut cu 4 procente la 14,4 miliarde de dolari, sub estimarile medii ale analistilor de 14,9 miliarde de dolari.

Venitul net a scazut la 635 milioane de dolari, cu 36 de centi pe actiune, fata de 945 milioane de dolari, sau 49 de centi pe actiune cu un an inainte.

Cu toate acestea, cel de-al treilea cel mai mare "actant" pe piata producatorilor de computere prognozeaza o crestere a veniturilor cu 2 pana la 4 procente pentru acest trimestru fiscal, la 14,7 - 15 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor Wall Street care vedeau profit de pana la 15,4 miliarde de dolari pentru Dell.

"In mod clar, mediul economic actual se dovedeste a fi mult mai "provocator" decat ne asteptam. Europa, in general a fost pentru noi o piata in scadere. Cererea pe piata americana pare sa contrabalanseze scaderile inregistrate in Europa. SUA este o piata in crestere", a precizat Brian Gladden, CFO Dell.

Veniturile Dell au scazut mai mult decat se asteptau analistii, scadere pusa pe seama diminuarii cererii de la consumatori, intreprinderi mari si agentiile guvernamentale. Producatorii de computere sunt nevoiti sa faca fata cresterii apetitului clientilor pentru dispozitivele mobile de mici dimensiuni precum smartphone-urile sau tabletele.

Rezultatele financiare raportate de Dell arata ca producatorul de PC-uri are nevoie de mai multe transformari pentru a putea concura pe o piata atat de competitiva. Potrivit analistilor, nisa pe care ar trebui sa merga Dell este cea a nevoilor informationale ale corporatiilor.

Scaderea cererii micilor consumatori, pe lista cauzelor

Vanzarile catre micii consumatori au inregistrat cea mai mare scadere de 12 procente la 3 miliarde de dolari. Vanzarile catre marile corporatii au scazut cu doar 3 procente la 4,4 miliarde de dolari.

"Aprilie nu a fost ceea ce ne-am asteptat", a mai declarat Gladden intr-o conferinta de presa.

Dell si-a anuntat rezultatele financiare cu o zi inainte ca marele sau competitor pe aceasta piata, HP sa isi faca publice cifrele. Situatia nu pare a fi roz nici pentru HP, care a anuntat concedierea a 25.000 de angajati la nivel global in incercarea de a-si "revitaliza" afacerea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#profit Dell, #cifra afaceri Dell, #rezultate financiare Dell, #Dell producator calculatoare , #Profit