Delhaize se gandeste sa vanda lantul de magazine Mega Image din Romania

Joi, 25 Octombrie 2007, ora 12:48
1885 citiri
Delhaize se gandeste sa vanda lantul de magazine Mega Image din Romania

Delhaize Group analizeaza posibilitatea vanyarii lantului de supermarketuri Mega Image pe care le opereaza in Romania si Indonezia, pentru a-si concentra resursele pe dezvoltarea centrelor principale din SUA, Belgia si Grecia, a informat directorul executiv al grupului Pierre-Olivier Beckers, citat de Thomson Financial.

Directorul executiv al grupului belgian Delhaize, Pierre-Olivier Beckers a declarat ca in principiu nu se opune zvonului privind o potentiala fuziune cu operatorul olandez de supermarketuri Ahold. "Nu comentam niciodata zvonurile, dar in principiu nu ne-am impotrivi unei asemenea tranzactii, dar totul este o problema de oportunitate", a completat Pierre-Olivier Beckers.

Acesta a spus ca va continua expansiunea in toate regiunile in care este prezent, dar a adaugat ca "daca un cumparator ar veni cu o oferta pentru pietele emergente precum Romania si Indonesia ar putea vinde afacerea din aceste zone pentru a-si concentra resursele pe consolidarea centrelor principale din SUA, Belgia si Grecia". In prezent 80% din profitul operational al grupului are ca sursa piata Statelor Unite.

Beckers a mai adaugat ca nu exista planuri de expansiune prin magazine de dimensiuni mici pe piata din SUA, cum s-a intamplat cu formatele City si Proxy din Belgia. "Ne gandim la asta, dar momentan nu o vom face. Nu avem nevoie sa intram in zonele centrale din oras pentru a ne sustine expansiunea".

In Romania, belgienii de la Delhaize sunt prezenti din anul 2000 cand au achizitionat 51% din actiunile Mega Image, ulterior pachetul de actiuni majorandu-se la 70%. La sfarsitul lui iunie 2004, grupul belgian a preluat integral reteaua de magazine ce poarta sigla Mega Image.

Delhaize Group a raportat in al doilea trimestru venituri de 40,3 milioane euro in Romania si Indonezia, in crestere cu 21,1% fata de perioada similara a anului precedent. Grupul belgian a inregistrat in al doilea trimestru, in Romania si Indonezia un profit operational de 400.000 euro

Grupul Delhaize fondat in Belgia in anul 1867 are cele mai multe magazine in Statele Unite, Belgia si Grecia. In anul 2006, Delhaize Group a inregistrat vanzari de 19,2 miliarde euro, iar profitul net a fost de circa 352 milioane euro. Delhaize Group este cotat la Euronext Brussels (DELB) si la New York Stock Exchange (DEG).

La sfarsitul anului trecut, Delhaize Group avea o retea de 2.705 magazine fiind activ in opt tari, pe trei continente, iar numarul de angajati era de peste 142.000. Cea mai mare parte a retelei, 85% este reprezentata de magazine de tip supermarket, iar restul constau in magazine de proximitate, magazine specializate si magazine de convenienta.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...