Cum se fac miliarde de euro din afacerile cu medicamente

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 11:50
1789 citiri
Cum se fac miliarde de euro din afacerile cu medicamente

Producatorii internationali de medicamente vor sa plateasca noua taxa impusa de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dar nu la nivelul impus de Guvern, care ar aduce pierderi de circa 200 de milioane de euro industriei de profil. 

"Noi suntem foarte de acord cu aceasta taxa de clawback. Am pus bani deoparte pentru a plati aceasta taxa. Dar vrem ca ea sa fie modificata pentru a putea fi sustenabila. Ea trebuie legata de bugetul real, nu de cel fictiv", a declarat, la Interviurile Gandul, Sorin Popescu, seful grup Comunicare Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor sunt obligati sa plateasca, conform OUG 77, care a intrat in vigoare pe 1 octombrie, trimestrial, o taxa calculata prin aplicarea unui procent asupra cheltuielilor cu medicamentele care depasesc bugetul alocat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

"De exemplu, daca intr-un trimestru statul aloca pentru consumul de medicamente un buget de 100 de milioane de lei iar consumul real este de 150 de milioane de lei, valoarea procentului pe care o societate va avea obligatia de a o achita catre stat este de 33% din vanzari", a explicat recent Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Veniturile din noua taxa acopera fie creditul de angajament luat in vara, fie fraudele din sistem.

Statul ar urma sa incaseze din aplicarea acestei taxe venituri suplimentare de 1,7 miliarde de lei anul viitor, conform estimarilor ARPIM, respectiv peste 400 de milioane de euro.

Domeniul-cheie în care România ar putea deveni principalul jucător din sud-estul Europei. ”O să ne asigurăm gradul de autosuficienţă în ţară”
Domeniul-cheie în care România ar putea deveni principalul jucător din sud-estul Europei. ”O să ne asigurăm gradul de autosuficienţă în ţară”
România poate deveni în următorii patru ani cea importantă ţară de sud-estul Europei la produse procesate, cu ajutorul programelor naţionale şi europene destinate procesării, a declarat,...
Creștere fulminantă a prețului petrolului, din cauza uraganului Milton și a tensiunilor dintre Israel și Iran
Creștere fulminantă a prețului petrolului, din cauza uraganului Milton și a tensiunilor dintre Israel și Iran
Preţurile petrolului au urcat cu 3,6% joi, susţinute de creşterea a consumului de combustibil din SUA, înainte ca uraganul Milton să se răspândească în Florida, de riscurile de...
#afaceri medicamente, #profit medicamente, #profit companii medicamente , #Profit

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

-0.0004

1 USD = 4.5521 RON

0.0144
  1. Încă o investiție importantă pentru frații Pavăl. Creatorii Dedeman ridică un mare ansamblu comercial
  2. Merită efortul să deții o mașină electrică? Concluzia unui șofer care conduce de patru ani un astfel de vehicul
  3. Dacia a dezvăluit SUV-ul Bigster, cel mai mare model din istoria mărcii. Autoturismul va fi produs tot la Pitești FOTO/VIDEO
  4. Șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților a demisionat după implicarea în scandalul Nordis
  5. Un brand emblematic în "Epoca de Aur" revine în actualitate. Decizia luată de proprietarii americani
  6. Creatorul Bitcoin ar fi fost identificat. Ce spune acesta despre asocierea cu pseudonimul Satoshi Nakamoto
  7. Ucraina îl lovește pe Putin unde îl doare cel mai rău. Investițiile Rusiei se prăbușesc
  8. Regulile de conducere pe care prea puțini șoferi le cunosc. Titi Aur: „Am o mare problemă"
  9. Înmatriculările de mașini electrice s-au prăbușit în România. Producătorii și importatorii acuză o „lovitură crâncenă”
  10. Cum producătorii de mașini din China pot fenta taxele vamale din UE. Reacția unui mare gigant auto