Cotovelea: Posta Romana va termina anul 2014 cu un profit de 14 milioane de euro

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 12:27
1553 citiri
Cotovelea: Posta Romana va termina anul 2014 cu un profit de 14 milioane de euro
www.revista-achizitii.ro

Compania Nationala Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit de 14 milioane de euro (65 de milioane de lei), in conditiile in care anul trecut compania a inregistrat o pierdere de 8 milioane de euro, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala.

'Anul 2014 se va incheia cu un profit de 14 milioane de euro, adica 65 milioane de lei. Anul 2013, a fost incheiat cu o pierdere de 8 milioane de euro, iar 2012 cu o pierdere de 12 milioane de euro. Ceea ce s-a intamplat in ultimele sase luni spune mult despre competenta si atasamentul conducerii CNPR fata de companie. Spuneam la un moment dat ca Posta Romana isi va reveni din punct de vedere financiar si din punct de vedere al importantei pe piata de specialitate. Am contat foarte mult pe aceasta echipa de management a Postei. La aceste rezultate sunt foarte multe elemente pozitive. Avem din partea Comisiei Europene un acord scris de reconversie a datoriilor Postei in actiuni. Avem o oferta din partea unuia dintre cei mai importanti jucatori din piata postala, respectiv cea din Belgia. Daca se va privatiza, Posta Romana se va privatiza cu o companie de prestigiu din Europa si nu vom face rabat de la asigurarea unui minim de 100 de milioane de euro drept investitii. Atunci vom merge mai departe si vom incheia un contract de privatizare', a afirmat Cotovelea, potrivit Agerpres.

Conducerea CNPR a organizat, miercuri, conferinta de lansare a companiei Posta Romana Broker de Asigurare - SRL, noua entitate urmand sa incheie intr-o prima faza asigurari non-life.

Decizia privind autorizarea functionarii ca broker de asigurare a societatii Posta Romana Broker de Asigurare - SRL a fost publicata in Monitorul Oficial, in data de 18 septembrie 2014. Documentul a fost semnat de catre Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, in data de 9 septembrie 2014.

Potrivit articolului 2 din Decizie, societatea are dreptul de a practica activitatea de broker de asigurare incepand cu data inregistrarii in Registrul brokerilor de asigurare.

Veniturile totale ale S.C. 'Posta Romana Broker de Asigurare' SRL, filiala a Companiei Nationale 'Posta Romana' /CNPR/, sunt estimate in acest an la 618.000 lei, in timp ce numarul de angajati va fi de 3, fiecare dintre acestia urmand sa castige, in medie, aproape 4.500 de lei/luna, prevede Ordinul privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al societatii nou infiintate, publicat in Monitorul Oficial, in luna mai.

Compania Nationala Posta Romana /CNPR/ a devenit, din 9 decembrie 2013, broker de asigurari si va intermedia, pentru inceput, asigurari din segmentul non-life.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Razvan Cotovelea ministru, #Posta Romana profit , #Profit