Companiile de constructii de pe RASDAQ si-au inzecit castigurile la semestru

Luni, 17 Septembrie 2007, ora 15:53
1155 citiri

Profiturile nete ale celor mai importante companii de constructii cotate pe piata RASDAQ au urcat in primele sase luni in medie de peste 10 ori ,comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform datelor analizate de ZF.

Companiile din domeniul constructiilor au fost in acest an printre principalele atractii de pe piata RASDAQ, inregistrand cresteri spectaculoase.

Cresterea accelerata la nivelul profitabilitatii a fost sustinuta de ritmul alert de dezvoltare al firmelor de constructii, afacerile cumulate ale companiilor analizate majorandu-se in aceeasi perioada de peste doua ori.

Producatorii de materiale de constructii listati pe bursa au inregistrat in prima jumatate a anului profituri in medie de sase ori mai ridicate, in conditiile in care cifrele de afaceri cumulate ale acestora au avansat cu 38%.

Analiza a cuprins 21 dintre cei mai importanti si lichizi emitenti din sectorul de constructii si de materiale de constructii cotati pe piata RASDAQ care au prezentat rezultatele financiare pana la acest moment.

Profiturile nete au fost ponderate cu cifrele de afaceri aferente pentru o mai mare relevanta a rezultatelor.

Daca pana acum constructiile au fost sustinute de piata imobiliara, specialistii din domeniu sunt de parere ca sectorul va fi sprijinit in continuare de investitiile in infrastructura finantate cu fonduri europene.

"Piata constructiilor va continua sa creasca in ritmul actual, de circa 25-30% pe an, inca doi-trei ani, dupa care ritmul de crestere ar putea sa incetineasca. Insa vor urma inca zece ani de crestere sustinuta a pietei, datorita investitiilor din infrastructura care trebuie sa fie derulate in urmatorii ani", a declarat Gheorghe Polizu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii (PSC).

Continuarea in BlogInvest

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...