Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Colgate-Palmolive, profitul net majorat cu 19%

Colgate-Palmolive, profitul net majorat cu 19%
Profitul net al companiei Colgate-Palmolive a crescut cu 19% in trimestrul al doilea, pe seama majorarilor de pret si a vanzarilor de pe pietele emergente si din America de Nord, care au contrabalansat scumpirea marfurilor si scaderea vanzarilor din Europa Occidentala, scrie Reuters. Profitul net al companiei Colgate-Palmolive a crescut cu 19% in trimestrul al doilea, pe seama majorarilor de pret si a vanzarilor de pe pietele emergente si din America de Nord, care au contrabalansat scumpirea marfurilor si scaderea vanzarilor din Europa Occidentala, scrie Reuters.


Producatorul pastei de dinti Colgate a anuntat ca profitul net din trimestrul al doilea a crescut pana la 493,8 milioane dolari, respectiv 92 centi/actiune, comparativ cu 415,8 milioane dolari, adica 76 centi/actiune, castig inregistrat in perioada echivalenta de anul trecut.Deprecierea dolarului a contribuit, totodata, la sustinerea vanzarilor si la obtinerea unor castiguri peste estimarile analistilor. Actiunile Colgate s-au apreciat cu 6%.Cu excluderea castigurilor obtinute pe seama deprecierii dolarului, vanzarile Colgate-Palmolive au crescut cu 10%, ca urmare a extinderii cu 18% a cheltuielilor pentru publicitate, in pofida presiunilor create de scumpirea marfurilor.Producatorul de cosmetice este prezent pe piata romaneasca si a anuntat, in 12 martie, ca va inchide pana la sfarsitul anului fabrica din Brasov si isi va transfera productia in Polonia, ca urmare a unui program de reorganizare a activitatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1509 ori