Cat de profitabile sunt monedele "vedeta"?

Miercuri, 24 August 2011, ora 08:49
1693 citiri
Cat de profitabile sunt monedele "vedeta"?

Noile monede "vedeta" ale Vestului sunt lira sterlina, dolarul australian si cel canadian si realul brazilian, care au inregistrat castiguri importante, in raport cu principalele valute, spre deosebire de yen si franc elvetian, care s-au apreciat foarte mult in ultima vreme, spre detrimentul exporturilor. 

"Pariurile pe dolarul canadian sunt greu de realizat, pentru ca leul nu se raporteaza direct la moneda, ci prin alte valute, cum ar fi dolarul american. Orice moneda intermediara induce un risc in plus iar orice fluctuatie nefavorabila investitorului a cotatiei dolar american/dolar canadian il poate aduce in pierdere", a spus, pentru EVZ, dealerul unei banci comerciale de talie medie.

In ultimele cinci sedinte de trazactionare, realul brazilian a scazut cu 1,5% fata de leu, iar dolarul canadian cu 1,3%.

La sfarsitul saptamanii trecute, lira sterlina trecuse prin cateva sedinte de apreciere fata de moneda nationala, pentru ca, incepand de luni, sa reintre pe depreciere in raport cu moneda nationala.

Speculatorii ar putea face tranzactii pe pietele valutare internationale, in conditiile in care pe piata locala de tranzactii valutare, investitiile in monedele vedeta sunt greu de realizat.

"Leul este o moneda stabila. Chiar daca ar mai putea cunoaste episoade de depreciere, din cauza evolutiilor internationale, acestea vor fi, cel mai probabil, de scurta durata. Este greu de crezut ca ar putea cunoaste in viitor un trend continuu de depreciere", a spus dealerul bancii comerciale de talie medie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#monede vedeta, #monede profitabile, #dolar, #leu, #curs valutar , #Profit