Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Caroli estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 63 milioane euro

Caroli estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 63 milioane euro
Grupul Caroli Foods a inregistrat anul trecut o crestere a profitului cu 50%, pana la nivelul de 5,1 milioane euro si o cifra de afaceri neta consolidata cu 28% mai mare ca in 2006, pana la 55 milioane euro, si mizeaza anul acesta pe afaceri de 63 milioane euro, a anuntat miercuri compania.

Grupul a incheiat anul 2007 cu o cota de piata de 9,6% pozitionandu-se astfel ca al doilea jucator de pe piata mezelurilor din Romania, atat in valoare, cat si in volum. Totodata, Caroli Foods a inregistrat si cea mai mare crestere a cotei de piata, in raport cu anul anterior, din grupul primilor zece producatori din industria mezelurilor.

Potrivit companiei, performantele financiare obtinute sunt rezultatul continuarii unei politici active de investitii, a unei atente analize a dinamicii pietei romanesti, precum si a dezvoltarii capacitatii organizatiei de a reactiona rapid la stimulii pietei. in 2007 peste 2,5 milioane de euro au fost orientati, in principal, catre imbunatatirea capacitatilor de productie si catre dezvoltarea infrastructurii logistice. "Clientii nostri sunt din ce in ce mai pretentiosi si suntem determinati sa raspundem cat mai bine asteptarilor acestora, continuand sa ne dezvoltam", a declarat directorul executiv al Caroli Foods, Haluk Akdemir.

In privinta produselor, Caroli a inregistrat cresteri importante pe segmentul salam (54%), sunca (28%) si produse crud-uscate (19%). In topul vanzarilor pe segmente, salamul ocupa prima pozitie (37%) urmat de cremwursti si carnati (22%), de sunca (11%) si de specialitati (10%).

Pentru anul 2008, Grupul Caroli isi propune o crestere mai rapida decat rata de crestere a pietei, estimand o cifra de afaceri de 63 milioane euro. Caroli Foods preconizeaza pentru anul in curs un volum al investitiilor de sapte milioane de euro ce va fi directionat cu prioritate catre imbunatatirea tehnologiilor din facilitatile de productie si logistica.

Caroli apreciaza ca industria mezelurilor din Romania isi va continua trendinta de crestere in urmatorii ani, dar intr-un ritm mai scazut decat pana acum, iar pentru 2008 se asteapta o rata de crestere de 6-7%. "Consolidarea pietei si cresterea competitivitatii raman si pentru anul in curs doua directii de evolutie importante, date de intrarea pe piata a noi jucatori.
Efectele integrarii se vor face simtite in continuare in costurile de operare ale companiilor, care vor fi mai ridicate", se arata intr-un comunicat al companiei.

Caroli Foods estimeaza ca in 2008 produsele din segmentele mediu si ridicat vor inregistra cresteri semnificative. Reprezentantii companiei preconizeaza si o orientare mai pronuntata a consumatorilor de mezeluri catre produsele ambalate individual sau feliate precum si catre produsele crud uscate. "Ca tendinta generala, preferintele clientilor se indreapta din ce in ce mai mult catre produse de calitate mai buna, insa pretul ramane unul din factorii care influenteaza in mod semnficativ decizia consumatorului din Romania", sunt de parere reprezentantii grupului.

Caroli Foods este unul dintre liderii pietei de mezeluri din Romania, ocupand in prezent locul doi. Grupul produce cinci marci de mezeluri: Maestro, Caroli, Gourmet, Primo si Familia. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit peste 35 de milioane de euro in procesarea si distribuirea mezelurilor (tehnologie, echipamente de igiena, resurse umane etc.).

Grupul are 1.200 de angajati, din care majoritatea au intre 18 si 35 de ani. Produsele Caroli Foods sunt aliniate standardelor Uniunii Europene. Cele doua fabrici de la Pitesti, cu o suprafata productiva de peste 18.000 de metri patrati, sunt certificate in vederea sigurantei alimentare. Grupul Caroli Foods este in principal format din companiile Caroli Prod 2000, T.C. Affaires, INDCARF S.A si Maestro Industries.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1235 ori