Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avantajele si dezavantajele impozitarii averilor

Avantajele si dezavantajele impozitarii averilor

Principalul avantaj al impozitarii miliardarilor din Romania consta in faptul ca averile ilicite vor trebui declarate pentru a putea intra in legalitate. Pe de alta parte, persoanele care au facut averi si au platit deja impozit statului pentru ele, isi vor muta banii in alta tara.

Initiatorul proiectului de lege, Gabriel Oprea, sustine ca in urma impozitarii cu 1% pe an a averilor mai mari de 450.000 euro vor achita o suma medie anuala de 10.000 euro.

"Concret, aproximativ 300.000 de oameni vor plati o suma medie anuala de 10.000 de euro, fiecare, ca impozit pe avere. In viziunea noastra, acest impozit trebuie sa functioneze pe o perioada determinata, de trei ani", a explicat Gabriel Oprea.

Oamenii de afaceri contesta decizia si puncteaza ca taxa este abuziva in conditiile in care deja au platit impozit pe profit.

In opinia lui Marius Ghenea, presedinte al FitDistribution, decizia suprataxarii averilor nu este o decizie buna.

"Nu mi se pare o decizie buna, pentru ca exista deja taxe pentru orice venit pe care il realizam, precum impozitul pe profit. Cred ca vor fi probleme la modul evaluarii proprietatilor", spune Ghenea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1301 ori
Citeste mai multe despreavantaje avere impozit miliardari