Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF: Microintreprinderile vor achita din 2010 impozit pe profit

ANAF: Microintreprinderile vor achita din 2010 impozit pe profit

Contribuabilii care pana la 31 decembrie 2009 au platit impozit pe venitul microintreprinderilor vor achita, incepand cu ianuarie 2010, impozit pe profit, modificarea urmand sa se faca automat fara ca ei sa mearga la organul fiscal, a anuntat joi Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), transmite NewsIn.

"Conform Codului de Procedura Fiscala si urmare a modificarii regimului de impozitare, aceasta categorie de contribuabili are obligatia depunerii la organul fiscal a declaratiei de mentiuni 010.

Pentru a evita aglomeratia la unitatile fiscale, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a emis un ordin potrivit caruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii aflati in prezent in aceasta situatie", se arata in comunicat.

ANAF a mai precizat ca, incepand din 2010, microintreprinderile nu mai beneficiaza de derogarea privind declararea si plata trimestriala a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2062 ori
Citeste mai multe despreanaf imm profit impozit