Amazon: vanzari in crestere, profit in scadere

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 12:03
2026 citiri
Amazon: vanzari in crestere, profit in scadere

Rezultatele excelente ale Amazon, anuntate in urma cu putin timp, s-au reflectat in piata de capital, investitorii grabindu-se sa tranzactioneze titluri cu numele companiei de retail.

Cresterea vanzarilor cu 34% si a valorii companiei cu 10 miliarde de dolari au marit pretul actiunilor cu 15%.

Amazon a anuntat rezultate substantiale pentru primul trimestru al 2012, vanzarile crescand cu 34%, pana la 13,18 miliarde de dolari, comparativ cu 9,86 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul companiei a scazut insa in aceasta perioada cu 35%, pana la 130 de milioane de dolari, comparativ cu 201 milioane de dolari in aceeasi perioada a 2011, scrie Reuters.

Motivul pentru care vanzarile au crescut, dar profitul a inregistrat scaderi consistente poate sta in cel mai de succes produs al Amazon din ultima perioada, tableta Kindle Fire. Aceasta a fost scoasa la vanzare pentru 200 de dolari, sub pretul de productie suportat de companie. La momentul lansarii tabletei, Amazon afirma ca principalul scop al acesteia nu e cucerirea pietei de profil si detronarea Apple, ci castigarea de noi clienti pentru magazinul lor online.

Citeste si Amazon vinde Kindle in pierdere.

"Sunt entuziasmat sa va anunt ca avem, in acest moment, peste 130.000 de noi carti electronice, disponibile exclusiv in Kindle Store. Aceasta cifra include si multe bestsellere de top, 16 din top 100 fiind prezente exclusiv in magazinul nostru online", a declarat Jeff Bezos, CEO si fondator al companiei.

In plus, el sustine ca persoanele membre ale programului Amazon Prime, nici nu trebuie sa cumpere aceste titluri, ele fiind disponibile spre imprumut prin "Kindle Owners' Lending Library", program prin care proprietarii anumitor titluri le pot imprumuta si altor cititori. "De cate ori imprumuti o carte, autorul primeste bani. Avem un stoc impresionant din fiecare titlu asa ca nu trebuie sa stai sa astepti dupa cartea pe care o doresti. Kindle este cel mai bine vandut e-reader din lume si va asigur ca vom continua sa lucram la imbunatatirea Kindle Store, pentru ca acesta sa fie inca un motiv pentru cei care vor sa cumpere un Kindle", a mai spus Bezos.

Numarul de Kindle-uri vandute, un mister

In mod nesurprinzator, Amazon nu a facut publice vanzarile exacte pentru Kindle. Ei afirma insa ca tableta Kindle Fire ramane cel mai bine vandut, cel mai daruit si cel mai dorit produs de pe site. In acest prim trimestru al 2012, 9 din 10 cele mai vandute produse pe Amazon.com au fost produse digitale, precum Kindle, carti electronice, filme, muzica si aplicatii.

Vanzarile in America de Nord au fost de 7,43 miliarde de dolari, cu 36% mai mult decat in perioada corespunzatoare din 2011, in timp ce la nivel international, site-urile din Marea Britanie, Germania, Japonia, Franta, China, Italia si Spania, au inregistrat vanzari de 5,76 miliarde de dolari, cu 31% mai mult decat cu un an in urma.

Pentru trimestrul al doilea, Amazon se asteapta la vanzari intre 11,9 si 13,3 miliarde de dolari, o crestere de 20-34% fata de aceeasi perioada din 2011.

Actiunile Amazon s-au apreciat cu 15 procente in urma anuntului privind cresterea valorii de piata cu 10 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#rezultate financiare Amazon 2012, #vanzari Amazon 2012, #profit Amazon 2012 , #Profit