Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alumil planuieste sa se extinda pe piata Indiei

Alumil planuieste sa se extinda pe piata Indiei

Societatea Alumil Mylonas initiaza contacte pentru infiintarea de reprezentante in India, asteptandu-se la o crestere semnificativa a activitatilor sale in aceasta tara. "Pana in prezent deserveam India din Bahrein, insa acum analizam in mod serios infiintarea unei reprezentante acolo sau eventual posibilitatea unei colaborari comerciale", precizeaza presedintele societatii, G. Mylonas, "intrucat vedem ca posibilitatile de dezvoltare a activitatilor noastre in regiune sunt semnificative".

Vanzarile societatii Alumil pe piete cum ar fi cele din Golful Persic, fostele republici sovietice, Rusia si India se asteapta sa inregistreze o crestere semnificativa anul acesta intrucat posibilitatile de patrundere a societatii Alumil pe pietele in curs de dezvoltare sunt mari. In acelasi timp, o insemnata crestere a vanzarilor inregistreaza societatea si in tarile Europei Occidentale. Societatea nu are insa planuri pentru China, pentru ca "extinderea Alumil spre China nu ar fi profitabila. Ca sa intreprindem ceva acolo ar fi deosebit de costisitor si foarte dificil" a declarat presedintele societatii.

Pe baza acestor date si a evolutiei foarte bune a filialelor grupului Alumil per ansamblu, pentru anul 2007 se prevede ca totalul vanzarilor in exterior sa depaseasca 65% din vanzarile totale ale grupului, fata de 60-65% in 2006, fara ca aceasta sa insemne reducerea vanzarilor pe piata elena.

Intre timp, filiala societatii din Romania, Alumil Rom, a incasat deja fondurile destinate majorarii de capital ca urmare a listarii acesteia la Bursa din Bucuresti, dupa ce a fost definitivata ancheta efectuata de bursa romaneasca cu privire la problema aparuta in timpul subscrierii publice (este vorba despre o examinare a subscrierilor in oferta primara de actiuni a Alumil, intreprinsa in urma sesizarilor unor investitori care suspectau ca unii dintre brokerii de la Bursa au introdus ordine de subscriere pentru clienti care nu aveau suficienti bani in cont, lucru interzis de prospecul de emisiune n. trad.).

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 984 ori