Albalact bate criza, cu afaceri si profit in crestere

Marti, 18 August 2009, ora 12:21
1713 citiri
Albalact bate criza, cu afaceri si profit in crestere

Producatorul de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ), listat pe segmentul Rasdaq al Bursei de Valori Bucuresti, a raportat pe primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 116,3 milioane lei, in crestere substantiala fata de perioada similara a anului trecut, cu 30,6%, pana la 116,27 milioane lei, gratie deschiderii unei noi fabrici si preluarii controlului in societatea Raraul, relateaza Romania Libera.

Pe fondul avansului consistent al afacerilor, Albalact si-a sporit profitul de aproape trei ori (crestere cu 191%), pana la 2,8 milioane lei.

Totodata, Albalact si-a imbunatatit substantial profitul operational (crestere de 3,5 ori), pana la 6,2 milioane lei, fata de 1,78 milioane lei in primul semestru din 2008.

"Albalact a traversat cu bine perioada dificila determinata de procesul de consolidare de anul trecut, cand a deschis o fabrica noua in judetul Alba si a cumparat pachetul majoritar de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc", se arata in comunicatul companiei.

In toamna anului trecut, Albalact a relocat productia de lactate in noua fabrica de la Oiejdea, pe fondul unei investitii de peste 17 milioane euro. De asemenea, compania a achizitionat 77% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc pentru a-si asigura prezenta pe piata branzeturilor.

Conducerea Albalact mizeaza in acest an pe un ritm de dezvoltare peste cel al pietei lactatelor, care, potrivit asociatiei profesionale APRIL, s-ar putea cifra la 5-7%. Potrivit Albalact, romanii consuma la fel de multe lactate, dar s-au orientat spre produse mai ieftine. Astfel, promotiile de pret au devenit strategia de baza a companiei in aceasta perioada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#albalact, #criza, #afaceri, #profit, #Raraul, #producator, #lactate , #Profit