Ai un startup tech? Profita de ultimele zile de inscrieri la MVP Academy

Vineri, 06 Martie 2015, ora 16:19
2007 citiri
Ai un startup tech? Profita de ultimele zile de inscrieri la MVP Academy
Foto: MVP Academy

Startup-urile care dezvolta produse inovatoare in domeniul tehnologiei mai au la dispozitie cateva zile pentru a aplica la programul de pre-accelerare MVP Academy.

Inscrierile se realizeaza pana luni, 9 martie, completand formularul de aplicatie disponibil online pe site-ul programului.

A doua editie MVP Academy se va desfasura in perioada 23 martie - 14 mai la TechHub Bucharest si va aduce impreuna 12 startup-uri in tehnologie cu potential la nivel global. De-a lungul celor 7 saptamani ale programului, acestea vor lucra la dezvoltarea produsului, vor invata cum sa acceseze oportunitatile existente pe piata internationala si vor dezvolta conexiuni valoroase cu reprezentanti ai comunitatii profesionistilor in tehnologie la nivel global.

Finalistii vor trece printr-un proces complex care le va oferi acces la mentori cu experienta relevanta, la "smart money" si la resurse educationale adaptate pentru a corespunde propriilor nevoi de dezvoltare. MVP Academy este un program organizat in parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum si Microsoft. Cele 12 startup-uri acceptate in program vor beneficia timp de 7 saptamani de o serie de activitati dedicate care vor facilita dezvoltarea lor ulterioara.

Workshop-uri practice sustinute de profesionisti consacrati

Participand la seria de workshop-uri organizate in cadrul programului, finalistii MVP Academy vor acumula competente esentiale de business care ii vor ajuta sa isi dezvolte mai rapid produsele si sa acceseze oportunitatile existente pe piata globala.

Astfel, echipele vor invata mai multe despre vanzari, digital marketing, networking, instrumente pentru evaluarea performantei, storytelling & pitching, aspecte legale sau finantare pentru startup-uri de la specialisti precum Mike Butcher (Senior Editor TechCrunch), Alin Vlad (Director Online Sales & Marketing Heimdal Security) sau Paul Renaud (Executive Coach).

O noutate in cadrul programului o constituie panelurile "Ask the investor", "Ask the entrepreneur" si "Ask the alumni" in cadrul carora echipele vor intelege astfel ce cauta investitorii la un business, cum se dezvolta o afacere de succes de la idee la exit, sau cum pot accesa oportunitati mai usor datorita participarii la MVP Academy. Toate acestea discutand cu Paul Smith (Co-Fondator & CEO Ignite & Campus North), Marc Wesselink (Co-Fondator Startupbootcamp Africa), Alex Negrea (Co-Fondator & CTO docTrackr), sau cu absolventii primei editii MVP Academy care si-au construit ulterior propriile povesti de succes.

Sesiuni de mentorat 1 la 1

Peste 50 de profesionisti si lideri din industrie la nivel local, regional si international vor oferi feedback si vor lucra alaturi de finalistii MVP Academy pentru a-i ajuta sa isi defineasca produsul, sa gaseasca clienti, investitori si parteneri strategici pentru distributie, si sa depaseasca provocarile pe care le intalnesc.

In cadrul sesiunilor de mentorat echipele vor avea ocazia sa discute cu reprezentanti ai unora dintre cele mai cunoscute programe de accelerare la nivel international (TechStars, Startupbootcamp, Startup Wiseguys, Ignite 100 sau LAUNCHub), cu investitori de tip angel si fonduri de investitii early stage (Early Bird, 3TS Capital Partners).

La asta se adauga oportunitatile de expunere internationala prin dezvoltarea de conexiuni cu publicatii tech cunoscute precum TechCrunch (Mike Butcher), Tech.eu (Alex Barrera) sau Netokracija (Ivan Brezak Brkan).

Lista completa a mentorilor care au confirmat pana in prezent participarea in program este disponibila online aici, iar aceasta va fi completata periodic in functie de profilele si nevoile specifice ale echipelor finaliste.

Coaching 1 la 1

Bogdan Iordache (Investment Manager 3TS Capital Partners & Co-Fondator How to Web & TechHub Bucharest) si George Dita (Startup Programs Manager How to Web) vor oferi coaching 1 la 1 startup-urilor pentru a le ajuta sa ia deciziile potrivite, sa gaseasca solutii si sa isi monitorizeze in permanenta progresul.

Prin intermediul acestor sesiuni, echipa MVP Academy va intelege mai bine nevoile individuale ale startup-urilor si le va facilita intalniri si conexiuni dedicate profilelor specifice ale acestora.

Pitching practice

Un pitch bun este o carte de vizita pentru orice startup si este necesar pentru a convinge investitorii, clientii si potentialii parteneri strategici.

Pe toata durata programului, echipele vor lucra alaturi de profesionisti cu experienta in domeniu care le vor ajuta sa isi perfectioneze pitch-ul si le vor invata cum sa isi prezinte produsul si modelul de business pentru a obtine rezultatele dorite.

La toate aceste activitati se adauga sesiunile de grup in cadrul carora echipele vor invata din experienta celorlalti si intalnirile individuale care vor fi stabilite la cerere, in functie de nevoile punctuale ale participantilor.

Programul de pre-accelerare MVP Academy se va incheia joi, 14 mai, cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele participante isi vor prezenta produsele si progresul inregistrat in fata unei audiente de peste 200 de persoane si vor avea astfel ocazia sa demareze discutii cu potentiali investitori, parteneri strategici si programe de accelerare cunoscute la nivel international.

MVP Academy este un program de pre-accelerare gratuit adresat startup-urilor care dezvolta produse in tehnologie cu potential disruptiv pe piata globala.

Pentru a fi acceptate in program, acestea trebuie sa fi dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, sa nu aiba mai mult de doi ani de activitate si sa nu fi obtinut finantari mai mari de 50.000 EUR sau sa fi participat anterior la un alt program de accelerare cu produsul la care lucreaza in prezent.

Echipele interesate sa faca parte din MVP Academy 2015 pot aplica pana luni, 9 martie, completand formularul disponibil online pe site-ul programului https://bit.ly/MVP2015

MVP Academy este un program realizat in parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum si Microsoft. Mediatizarea programului este asigurata de F6S, Netocratic, CrunchBase, Entrepreneur Global, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Startup Date, Traction Tribe, Times New Roman, Hotnews, Capital, Evenimentul Zilei, Romania Libera, Academia Catavencu, Yoda.ro, Incont.ro, Wall-Street.ro, Forbes Romania, Business24, Ziare.com, Business Review, Computer Games, Comunicatii Mobile, Computer World, PC World, Agora, Business Cover, Business Woman, Zelist.ro, Comunicatedepresa.ro, Trade Ads Interactive, Gadget Trends, Games Arena, Gadget Talk, Softlead, Today Software Magazine, startups.ro si IQAds.

MVP Academy se bucura de sustinerea comunitatilor partenere Romanian Startups, Romanian Game Developers Association (RGDA), Softbinator, ANIS, Cluj Hub, Cluj Co-Work, Professional Gamers League, Tabara de testare, comunitatea frontend din Romania, Akcees, Startup Weekend Romania, Startup Weekend Targu Mures, Startup Weekend Cluj, Girls in Tech Romania si Girls Who Code.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#MVP Academy, #inscriere MVP Academy, #accelerare startup tech , #Profit