Afacerile Sika Romania au crescut la 18 milioane euro

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 12:36
1847 citiri
Afacerile Sika Romania au crescut la 18 milioane euro

Compania Sika Romania, subsidiara locala a producatorului de materiale de constructii Sika din Elvetia, a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu cu 17%, la 18 milioane euro, o mare parte din afaceri fiind generate de vanzarile de aditivi pentru betoane.

Ponderi semnificative in afacerile Sika au avut si sistemele de membrane pentru acoperisuri, cat si solutiile pentru pardoselile industriale si cele pentru impermeabilizari, acestea fiind importate de la subsidiarele Sika din Elvetia, Germania, Cehia sau Austria.

"Sistemele Sika destinate reparatiilor, consolidarilor si protectiilor vor castiga, in continuare, o pondere sporita in business-ul companiei, in conditiile in care segmentul de renovari continua sa fie dominant in piata de constructii", a declarat directorul general al Sika Romania, Ileana Nicolae.

Sika Romania estimeaza investitii de circa 1 milion de euro in urmatorii trei ani

"Investitiile previzionate pentru urmatoarea perioada se vor indrepta catre modernizarea laboratoarelor de cercetare si dezvoltare, construirea unui centru de competente in materiale de constructii ce va cuprinde un laborator de betoane si mortare si unul pentru testarea adezivilor, dar si catre construirea unei statii de epurare", a mai spus Ileana Nicolae.

Aceasta sustine ca, in cei zece ani de la intrarea pe piata din Romania, Sika a realizat investitii de circa 2,5 milioane euro, absorbite de unitatea de productie din Brasov, inaugurata in 2008, de sediul central din Brasov si depozitul aferent, de laboratoarele de cercetare si dezvoltare pentru betoane, cat si de centrul de competente pentru fatade, finalizat in 2011, care va deservi subsidiarele Sika din Europa Centrala si de Est.

In Romania, Sika estimeaza un avans anual de circa 5%

In ceea ce priveste afacerile Sika Romania, Ileana Nicolae estimeaza un avans anual de circa 5% al cifrei de afaceri pentru urmatorii trei ani, influentat de cresterea diviziei de retail, de majorarea numarului de distribuitori si a expertizei vanzatorilor si consultantilor tehnici, dar si de realizarea proiectelor de infrastructura anuntate.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. Compania este structurata in doua divizii - Divizia de Constructii si Divizia Industrie - si furnizeaza pe piata locala materiale chimice de constructii, respectiv produse pentru sigilari, lipiri, ranforsari, reparatii, hidroizolatii si protectii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#profit Sika, #afaceri Sika Romania, #investitii Sika, #investitii straine romania , #Profit