Acer va scumpi computerele

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 13:21
1465 citiri
Acer va scumpi computerele
Sursa: thetechjournal.com

Acer va creste preturile computerelor sale din cauza intreruperilor de livrari de drivere hard-disk din Thailanda, care se confrunta cu inundatii si unde furnizorii au crescut preturile. In ceea ce priveste vanzarile pe ultimul trimestru al acestui an, Acer estimeaza scaderi de 10%.

In cadrul unei conferinte organizate vineri, presedintele Acer, Jim Wong a declarat unui investitor ca spera sa vada imbunatatiri ale fluxului de livrare de echipamente din Thailanda, mentionand ca in conditiile actuale Acer se vede nevoita sa creasca preturile la hard-discuri (HDD) cu 20%, scrie Reuters.

Thailanda este producatorul numarul doi in lume de hard-disk-ri dupa China si furnizeaza aproape jumatate din produsele HDD la nivel global. Inundatiile grave cu care se confrunta tara au dus la inchiderea fortata a 7 producatori de electronice si la o intrerupere in fluxul livrarilor de componente electronice si auto.

In ceea ce priveste targetul de comenzi, Acer a declarat ca si-l mentine la 2- 2,5 milioane de unitati si in 2012. De asemenea, compania spera sa primeasca, in ultimul trimestru al anului, minimum 250.000-300.000 de comenzi pentru noul sau model de computer, Ultrabook PC .

In plus, Acer se asteapta ca laptopurile sale foarte subtiri, similare cu Apple sa revigoreze vanzarile companiei si sa ajunga la 25-27% din cifra sa de afaceri in 2012.

Saptamana trecuta, raportul privind profitul Acer pe cel de-al treilea trimestru a dezvaluit ca aceasta companie a inregistrat o pierdere neta de 1,1 miliarde de dolari, in opozitie cu situatia de anul trecut cand in aceeasi perioada a inregistrat un profit de 4,29 miliarde de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#acer, #scumpire calculatoare Acer, #rezultate financiare , #Profit