Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

729 milioane dolari, profitul net inregistrat de MOL

729 milioane dolari, profitul net inregistrat de MOL
Profitul companiei energetice ungare MOL a crescut cu 326%, pana la 114,7 miliarde forinti. Cresterea trimestriala s-a realizat pe fondul reevaluarii favorabile a datoriilor, determinata de intarirea forintului si evolutiei bune a afacerii cu petrol, informeaza Reuters. Profitul net al companiei s-a situat peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, de 107,65 miliarde forinti. In aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat un profit net de 26,9 miliarde forinti.


Segmentul petrochimic al companiei a afisat pierderi de 13,7 miliarde forinti, dar directorulul financiar al MOL, Jozsef Molnar, a declarat ca marjele acestuia s-au imbunatatit in lunile iulie si august, estimand o evolutie pozitiva si pentru restul anului.MOL, care detine 25% din compania petroliera croata INA, a anuntat ca face o oferta pentru actiunile acesteia care nu sunt in proprietatea guvernului Croatiei si ca va furniza detalii pana pe data de 14 august.Molnar a refuzat sa spuna daca MOL va putea sa finanteze singura oferta pentru INA si rascumpararea cotei de 20,2% din actiunile proprii, detinuta de rivalul sau austriac, OMV.Actiunile companiei s-au depreciat, in timpul sedintei bursiere de marti, cu 0,3%, la 17.945 forinti/actiune, in timp ce indicele BUX al bursei din Budapesta a scazut tot cu 0,3%.Profiul operational al grupului energetic a scazut cu 3%, pana la 89,1 miliarde forinti, depasind estimarile analistilor de 83,15 miliarde forinti. Pe de alta parte, profitul din activitatile de productie si exploatare  a crescut cu 30%, pana la 30,6 miliarde forinti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1365 ori