Sindicatele Postei Romane: Nici ungurii, nici belgienii nu mai sunt interesati de privatizare

Joi, 28 Februarie 2013, ora 12:05
1933 citiri
Sindicatele Postei Romane: Nici ungurii, nici belgienii nu mai sunt interesati de privatizare

Privatizarea Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR) trebuie sa aiba loc cu un operator postal cu experienta din Europa, pentru ca nu dorim ca Posta sa fie un cobai pentru experimente in laborator, a declarat, joi, la protestul postasilor organizat in Bucuresti, Cristian Iancu, secretar general adjunct al Federatiei Sindicatelor din Posta si Telecomunicatii.

"Interesul pentru privatizare este una si trebuie sa fie departajat cumva de protestele noastre. Am spus ca, daca se va intampla ca Posta Romana sa fie privatizata, acest lucru sa se intample cu un operator postal din Europa cu experienta. Nu dorim ca Posta sa fie un cobai pentru experimente de laborator. Din datele pe care le detin, nici cu operatorul postal din Ungaria, nici cu cel din Belgia nu mai exista contacte din partea autoritatilor pe tema preluarii Postei Romane", a afirmat Iancu.

Intrebat care este punctul de vedere al sindicatului in legatura cu disponibilizarile si desfiintarea unor puncte de lucru detinute de Posta Romana in teritoriu, oficialul FSPT a precizat ca initiativele sunt demarate sub masca unei asa-zise reorganizari, ce va afecta sute de angajati.

"Pozitia sindicatului lucratorilor postali din Romania este destul de clara in ciuda acuzatiilor nefondate aduse de catre conducerea Companiei Nationale Posta Romana. Practic, ni s-a pus in fata un acord in care se prevedeau concedieri, reduceri de venituri, renuntarea la tichetele de masa, lucruri cu care, evident, nu suntem de acord.

Compania a pornit, sub masca unei reorganizari, desfiintarea a 1.350 de puncte de lucru in mediul rural, ceea ce este echivalent cu concedierea a peste 1.000 de oameni. In spatele acestor proteste exista un interes al nostru pentru protejarea locurilor de munca si a salariatilor cinstiti din Posta", a subliniat Cristian Iancu.

Aproximativ 100 de lucratori din CNPR protesteaza, joi, conform datelor furnizate de Jandarmerie, in fata sediului institutiei din Bucuresti. Protestul va dura pana in jurul orei 11.30, iar actiuni similare se desfasoara, in acelasi interval, la nivel national, in toate judetele, unde sunt asteptati, potrivit liderilor de sindicat, peste 4.000 de oameni.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Posta Romana privatizare, #proteste Posta Romana, #investitori Posta Romana , #Privatizare