Privatizarea Postei Romane: Termenul de depunere a ofertelor se prelungeste

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 11:20
1883 citiri
Privatizarea Postei Romane: Termenul de depunere a ofertelor se prelungeste

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a prelungit cu 90 de zile, pana la 30 septembrie 2014, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), in urma unei solicitari venite din partea unei importante administratii postale europene, care a cumparat caietul de sarcini, a anuntat, vineri, MSI.

"Data limita de depunere a documentelor de participare si a ofertelor preliminare si neangajante pentru procesul de privatizare a Companiei Nationale 'Posta Romana' S.A, stabilita la data de 30 iunie 2014, ora 12,00, se prelungeste pana la data de 30 septembrie 2014, ora 12,00, ca urmare a solicitarii unei importante administratii postale europene care a achizitionat recent dosarul de privatizare si a evolutiei pietei serviciilor postale locale si internationale", se arata in comunicatul MSI.

Potrivit ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, procesul de privatizare a Postei Romane este in plina desfasurare iar in prezent exista premisele unei privatizari de succes intrucat o mare administratie postala europeana a cumparat recent dosarul de privatizare a companiei.

"Fiind vorba de o documentatie complexa, de o decizie importanta si de o tranzactie majora, s-a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor preliminare. Consultantul impreuna cu echipa de privatizare desfasoara discutii impreuna cu alti potentiali investitori si suntem increzatori in semnalele pozitive ale pietei. Lucram activ la finalizarea discutiilor cu Comisia Europeana privind conversia datoriilor companiei in actiuni", a declarat Cotovelea.

Dosarul de prezentare poate fi achizitionat in schimbul sumei de 50.000 euro

Dosarul de prezentare, atat in limba romana cat si in limba engleza, poate fi achizitionat in schimbul sumei de 50.000 euro (sau echivalentul in lei, la cursul comunicat de BNR valabil la data platii), de la sediul MSI, pe baza cererii scrise prealabile a investitorilor interesati. Cererea scrisa privind achizitionarea dosarului de prezentare va fi comunicata in prealabil cu cel putin doua zile lucratoare prin scrisoare recomandata sau personal prin depunere la sediul ministerului.

Potrivit datelor MSI, pentru participarea la procesul de selectie, investitorii interesati vor depune la sediul ministerului, pana la data limita 30 septembrie 2014, ora 12,00, documentele de participare prevazute la articolul 35 din Hotararea Guvernului 577/2002 si in Dosarul de prezentare, inclusiv documentele ce atesta indeplinirea criteriilor de precalificare si garantia de participare in valoare de 9.480.866 lei sau echivalentul acestei sume in euro, la cursul de schimb BNR din ziua constituirii garantiei, conform precizarilor din Anuntul de privatizare este postat pe site-ul MSI www.msinf.ro si al CNPR www.posta-romana.ro.

Potrivit MSI, temeiul legal in baza caruia s-a facut anuntul de prelungire este Hotararea Guvernului nr. 761/2012 privind aprobarea strategiei de privatizare a CNPR, modificata si completata prin HG nr. 321/2013. Aceasta prevede la art. 4, pe de o parte, actualele termene (30 iunie 2014 pentru ofertele preliminare si termenul de valabilitate a ofertei pentru 30 octombrie 2014), cat si posibilitatea prelungirii acestor termene cu perioade succesive de 180 de zile (si maximum 360 de zile).

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de 5.687 unitati postale, cu acoperire nationala, avand 27.305 angajati. Anual, compania proceseaza un volum de sute de milioane de trimiteri postale si distribuie catre 5 milioane de beneficiari drepturile banesti aferente sistemului public de pensii.

Statul Roman, prin MSI, detine 75% din actiunile CNPR, iar restul de 25% sunt detinute de Fondul Proprietatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#privatizare posta romana, #termen depunere oferta Posta, #investitori Posta Romana , #Privatizare