Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana fuge peste hotare si va face livrari internationale

Posta Romana fuge peste hotare si va face livrari internationale


Posta Romana si firma germana de curierat DPD au incheiat un parteneriat pentru infiintarea unui serviciu de livrari internationale, care va fi operational din luna august, a anuntat divizia de servicii express a operatorului national postal, Prioripost.

"Acest parteneriat face parte din actiunile inscrise in noul plan de management al Prioripost. Incepand cu luna august, PrioriPost, in parteneriat cu DPD, va furniza un nou serviciu economic de curierat international rutier, efectuat in Europa. Prin utilizarea infrastructurilor celor doua branduri, Prioripost isi propune sa creeze un serviciu de livrari internationale", se arata intr-un comunicat.

Serviciul "RoadShip" va pune in comun infrastructura la nivel national pe care o detine Posta Romana cu infrastructura rutiera de talie internationala a firmei de curierat DPD.

Conducerea PrioriPost estimeaza o crestere de cateva procente a cifrei de afaceri in urmatorul an ca urmare a parteneriatului.

Serviciul furnizat impreuna cu DPD este complementar celor deja existente in portofoliul de servicii de curierat international al Prioripost, si anume SkyPak (serviciu international axat pe transport aerian, in parteneriat cu firma de curierat TNT Express) si EMS (serviciu international de livrare de documente si marfuri).

Cu afaceri de 1,2 miliarde de lei, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati postale.

Actionarii Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Cu sediul central in Aschaffenburg (Germania), DPD livreaza doua milioane de colete pe zi si are peste 22.000 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2409 ori