Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OmniTRAX contesta procesul de privatizare a CFR Marfa

OmniTRAX contesta procesul de privatizare a CFR Marfa


Compania americana OmniTRAX contesta procesul de privatizare al CFR Marfa, principalul motiv fiind lipsa de transparenta.

Reprezentantii companiei americane au depus in data de 14 iunie 2013 o contestatie la procesul de privatizate a CFR Marfa, in care este contestata "procedura de privatizare a CFR Marfa derulata pana la data de 05.06.2013 si finalizata cu o instiintare emisa de Ministerul Transporturilor, prin care aceasta a fost decazuta din dreptul de participare la etapele ulterioare ale procesului de privatizare".

OmniTRAX considera ca aceasta instiintare este dovada unui proces netransparent si a unui calendar de privatizare care nu oferea nici unui investitor de buna credinta ocazia sa depuna o oferta legitima si argumentata, deoarece procedura permitea doar o saptamana pentru auditarea a peste 10.000 de documente, cu date in format neprelucrabil.

OmniTRAX este unul dintre cei trei ofertanti pentru CFR Marfa, dar a fost respins dupa ce a depus un plic gol in cadrul etapei de oferte preliminare neangajante.

Printre altele, OmniTRAX a solicitat accesul la situatii contabile precise, pe care CFR Marfa SA are obligatia sa le intocmeasca lunar sau anual, cum ar fi: bilanturi, balante sintetice si analitice, fise contabile ale unor conturi, semnate de reprezentantii societatii, situatii uzuale in procedurile de audit.

Desi aceste informatii nu sunt confidentiale si trebuiau puse la dispozitia participantilor, OmniTRAX sustine nu a avut acces la ele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1359 ori