Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mediul privat: Metoda de privatizare aleasa de Guvern nu garanteaza dezvoltarea afacerilor

Mediul privat: Metoda de privatizare aleasa de Guvern nu garanteaza dezvoltarea afacerilor


Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania nu aproba metoda de privatizare aleasa pentru companiile de stat, strategie care a fost optiunea Guvernului si nu impusa de FMI. Ei solicita continuarea procesului de privatizare prin adoptarea unor solutii care sa garanteze dezvoltarea afacerilor.

AOAR a solicitat privatizarea prin cresterea capitalului companiilor vizate, prin emiterea de actiuni noi, sprijinind in acest fel strategia investitionala a acestor companii.

"Conform discutiilor informale avute de reprezentantii AOAR cu delegatia FMI din Romania, a rezultat ca nu a fost impusa metoda de privatizare prin vanzarea unor pachete de actiuni, solutia de privatizare fiind o optiune a Guvernului Romaniei", precizeaza comunicatul AOAR.

Astfel, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania se declara public impotriva privatizarii companiei CFR Marfa prin vanzarea pachetului de actiuni, in conditiile in care Comisia Europeana a aprobat la 30 ianuarie 2013 "un compromis" care permite unor tari ca Germania si Franta sa mentina holdingurile feroviare (infrastructura cailor ferate, transport pasageri si transport marfa) chiar si dupa anul 2019.

"Sustinem continuarea procesului de privatizare prin adoptarea unor solutii care sa garanteze dezvoltarea afacerilor si nu doar valorificarea unor active importante la fier vechi asa cum este de presupus ca se va intampla cu vagoanele si locomotivele aflate in proprietatea CFR Marfa, similar multor cazuri anterioare de privatizari superficiale sau chiar frauduloase", se precizeaza in comunicatul remis de AOAR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1195 ori