Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul extinde cu un an termenul de vanzare al actiunilor Electrica Moldova si Oltenia

Guvernul extinde cu un an termenul de vanzare al actiunilor Electrica Moldova si Oltenia


Guvernul a prelungit cu inca un an, pana la 31 decembrie 2014, termenul in care angajatilor Electrica Moldova si Electrica Oltenia li se pot vinde pana la 10% din actiunile celor doua filiale ale companiei de stat Electrica SA.

Termenele de vanzare a actiunilor expira in 31 decembrie 2013, dupa ce a mai fost prelungit si in urma cu exact un an.

La acel moment, surse din piata energetica aratau ca judecatorii Curtii Constitutionala a Romaniei vor decide daca acordarea catre angajati a pana la 10% din actiunile fostei Electrica Moldova este constitutionala, dupa ce Curtea de Arbitraj de la Paris, unde se judeca un proces intre Electrica si E.ON, a admis o cerere in acest sens a grupului energetic german.

Distribuitorii si furnizorii de energie electrica Electrica Moldova si Electrica Oltenia au fost privatizati in 2005, fiind preluati de grupul german E.ON, respectiv de compania ceha de stat CEZ.

De la privatizare pana in prezent, Guvernul a prelungit in fiecare an termenul de vanzare a 10% din actiunile filialelor Electrica privatizate, dar nu a finalizat nicidata transferul.

Electrica SA este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1259 ori