Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cotovelea: Posta Romana sa renunte la salariile compensatorii

Cotovelea: Posta Romana sa renunte la salariile compensatorii


Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a solicitat directorilor Postei Romane sa renunte la salariile compensatorii din contractul individual de munca.

'La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, prin intermediul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), toti directorii executivi si directorii Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) au fost invitati sa renunte benevol, pana cel tarziu luni, 19 mai 2014, ora 12,00, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM) care reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, altele decat cele cuvenite prin prevederile din Contractul Colectiv de Munca (CCM), in semn de solidaritate si respect fata de angajatii companiei', se spune in comunicat citat de Agerpres.

Decizia este menita sa aduca transparenta si un cadru optim asigurarii dialogului constructiv cu sindicatele (SLPR) si sa puna bazele asigurarii unei conduite de management caracterizate de incredere si suport reciproc intre conducerea companiei si sindicate.

'Nu consider ca este permis ca un manager de la Posta Romana sa aiba asemenea bonificatii. E nevoie sa aratam respect si pretuire pentru eforturile din acesti ani grei ai angajatilor companiei, sa nu facem discriminari.

Incurajam bonificatiile doar in functie de performanta, corelat cu vechimea in munca, in contextul finalizarii cu succes a privatizarii Postei Romane si a unei evolutii financiare ascendente a companiei in acest an. De altfel, acestea doua sunt obiectivele pe care suntem determinati sa le atingem. Orice altceva in plus sau neconform legislatiei in vigoare, nu este aliniat cu principiile pe care dorim sa le promovam.

E important sa dezvoltam un cadru de incredere si cooperare la Posta Romana. In acest context, solicit sindicatelor aceeasi abordare onesta, corecta si responsabila la masa discutiilor care sunt in curs de desfasurare', a subliniat ministrul Razvan Cotovelea.

Potrivit comunicatului, finalizarea cu succes a privatizarii Postei Romane este un obiectiv major asumat la nivel de Guvern si in directa responsabilitate a Ministerului pentru Societatea Informationala. In acest sens, se doreste continuarea eforturilor demarate incepand din anul 2012, cand situatia companiei era extrem de critica, Posta Romana fiind salvata de la insolventa.

"Noua echipa de management a reusit sa opreasca hemoragia financiara, sa inceapa eliminarea contractelor paguboase si recuperarea datoriilor, astfel incat, din octombrie 2013, compania a trecut pe profit operational", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1665 ori