Consortiul Swiss Capital - BRD a depus singura oferta pentru intermedierea listarii CE Oltenia - surse

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 12:53
1954 citiri
Consortiul Swiss Capital - BRD a depus singura oferta pentru intermedierea listarii CE Oltenia - surse
Sursa foto: Gazetadedimineata.ro

Consortiul format din Swiss Capital si BRD a depus singura oferta pentru intermedierea listarii si vanzarii unui pachet reprezentand 12% din actiunile Complexului Energetic Oltenia la bursa, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor de catre brokerii interesati a fost luni, 15 aprilie, ora 12:00.

Unele companii mari de brokeraj si banci au discutat si chiar au format cateva consortii pentru a participa la intermedierea listarii Complexului Energetic Oltenia, insa, dupa mai multe analize, au decis sa nu mai participe.

Caietul de sarcini a costat 8.000 euro plus TVA, iar participantii la licitatie trebuia sa depuna o garantie de participare de 30.000 de euro.

Valabilitatea ofertei depuse la licitatie este de patru luni de la data deschiderii, respectiv luni, 15 aprilie, ora 13:00.

Privatizarea CE Oltenia prin listarea la Bursa implica majorarea capitalului social al companiei cu 15,29%, prin emisiune de actiuni noi. Din acest pachet, 12% din actiuni vor fi vandute pe piata de capital, prin oferta publica, iar restul de 3,29% din actiuni vor putea fi subscrise de Fondul Proprietatea in baza dreptului de preferinta, astfel incat FP sa isi poata mentine participatia actuala.

In prezent, CE Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri.

Profit de 151 milioane de euro in primele sapte luni de activitate a CE Oltenia

Compania a fost infiintata prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Complexul Energetic Oltenia a fost inregistrat la Registrul Comertului in data de 31 mai 2012.

In primele sapte luni de activitate, compania a consemnat o cifra de afaceri de 2,23 miliarde lei (494,4 milioane euro) si un profit EBITDA de 681,5 milioane lei (aproape 151 milioane euro), realizand o productie de energie electrica de 10 TWh si o productie de lignit de 17 milioane tone.

Complexul Energetic Oltenia produce energie electrica si termica pe baza de lignit si, totodata, se ocupa de extractia si prepararea lignitului.

Compania detine 12 blocuri energetice cu o putere instalata de 3.570 MW, din care la Rovinari sunt 4 blocuri energetice de 330 MW pe lignit in condensatie, la Turceni - 4 blocuri energetice de 330 MW pe lignit in condensatie, iar la Craiova - 2 blocuri energetice de 315 MW pe lignit in condensatie la Uzina Isalnita. Inca 2 blocuri energetice de 150 MW/160 Gcal pe lignit in cogenerare sunt la Uzina Craiova II.

Compania detine, totodata, 79 de utilaje miniere de mare capacitate, distribuite in 15 cariere, care pot asigura o capacitate de productie de peste 30 milioane tone lignit pe an, potrivit datelor de pe site-ul Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit scrisorii convenite cu FMI in luna ianuarie, Guvernul s-a angajat sa vanda in acest an pachetele majoritare de actiuni la cel putin sase mari companii Oltchim (privatizare sau lichidare; administratorul judiciar va prezenta la jumatatea lunii aprilie un raport privind situatia companiei), Complexul Energetic Oltenia (finalizare octombrie 2013), CFR Marfa (mijlocul lunii mai - preconditie), Electrica (noiembrie 2013), Complexul energetic Hunedoara (mai - iunie, dupa fuziunea cu minele viabile din CNH), Posta Romana (mijlocul anului 2013) si, posibil, Romgaz (dupa listarea din octombrie, final de an).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#intermediere listare bursa CE Oltenia, #vanzare actiuni CE Oltenia, #listare Complex Energetic Oltenia , #Privatizare