Vacanta, cu seful Perfect Tour: Vezi care sunt destinatiile

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 00:00
3087 citiri
Vacanta, cu seful Perfect Tour: Vezi care sunt destinatiile

Sorin Vaduvoiu, directorul executiv al agentiei de turism Perfect Tour, sustine ca se relaxeaza facand sport si nu se gandeste sa isi ia un an sabatic inca. El nu neglijeaza planurile de calatorii, insa, ci are in plan destinatii de talia companiei pe care o conduce.

Zona sudica a Africii de Sud, Praga, Phuket (Thailanda), Laponia (Finlanda) sunt cateva dintre destinatiile care i-au ramans aproape de suflet si tocmai de aceea se simte inca atras de afacereile din turism.

Daca ar fi sa renunte la acest segment, insa, s-ar indrepta probabil catre sport sau agricultura, a declarat acesta, intr-un interviu acordat Business24.

Mai este turismul o afacere profitabila in Romania?

Turismul este o afacere care atrage si careia i se potriveste foarte bine zicala cu pomul laudat si cu sacul.

Turismul de afaceri genereaza cele mai mari volume insa marjele sunt relativ mici. In ceea ce priveste vacantele, acestea sunt cele care genereaza venituri mai mari, desi implica costuri pe masura.

Segmentele de piata pe care ne concetram sunt clientii cu venituri medii, mari si foarte mari iar pentru acestia alocam cele mai bune resurse.

Care sunt secretele afacerii Perfect Tour, o agentie de turism care a rezistat crizei financiare?

Am reusit sa fim foarte flexibili ca organizatie, sa ne miscam dupa cerintele pietei, sa

gasim sursele de venit si sa inlocuim segmentele care aveau scaderi uriase la nivel de piata cu altele noi, in crestere.

Ce destinatii prefera turistii romani pentru vacante?

Produsul Disneyland Paris, pentru care Perfect Tour este singurul touroperator partner pentru Romania, are cea mai mare crestere fata de anul trecut.

Aceasta evolutie pozitiva se datoreaza adaptarii cerintelor pietei din Romania (de exemplu pachete cu 30% discount, copii cu gratuitate la zbor, la hotel din interiorul parcului si la intrarea in parcuri).

De asemenea, croazierele au o crestere considerabila in portofoliul nostru de produse, la fel ca vacantele exotice. Mai trebuie mentionate aici si destinatiile de sezon in care turismul de masa ia partea leului (Turcia, Grecia si Bulgaria).

Daca ar fi sa renuntati la afacerile in turism, in ce alt domeniu ati investi?

Probabil in doua directii: servicii in domeniul sportului si nutritiei si productie in zona de viticultura sau agricultura.

Ati luat vreodata in considerare sa va luati un an an sabatic?

In acest moment nu ma gandesc la un an de pauza. Specificul muncii, oportunitatile date de piata mereu in schimbare, deschiderea noilor piete si varietatea calatoriilor de afaceri sau placere intrerup orice fel de monotonie.

Care este urmatoarea vacanta pe care o planuiti?

In acest an vom merge intr-un circuit in cateva orase de pe coasta de vest a Statelor Unite.

Care sunt locurile pe care le-ati vizitat si care v-au ramas aproape de suflet?

Sunt destinatii complet diferite in care ma intorc oricand cu placere: zona sudica a Africii de Sud, Praga, Phuket/Thailanda, Laponia/Finlanda.

Cum va petreceti timpul atunci cand nu faceti afaceri?

Sportul sub diferitele lui forme (jogging, box, baschet, inot) este unul dintre lucrurile care ma relaxeaza si ma energizeaza, in acelasi timp. De asemenea, incerc sa gasesc timp pentru citit carti de specialitate, dar si beletristica.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#interviu Sorin Vaduvoiu, #manager Perfect Tour, #manager Vaduvoiu Perfect Tour, #vacanta Perfect Tour , #Manageri