Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trainerul NASA, NATO si Secret Service vine in Romania

Trainerul NASA, NATO si Secret Service vine in Romania

Americanul Jim Bagnola, trainer NASA, NATO si Secret Service si cunoscut speaker international, va sustine in Romania sesiuni de training cu tema "Leadership Transformational", o premiera pe piata romaneasca de profil.

Sesiunile de training se vor intinde pe durata unei zile intregi si vor avea loc la Timisoara (2 iunie), Cluj-Napoca (4 iunie) si Bucuresti (11 iunie).

Cu aceasta ocazie, se va vorbi pentru prima data in Romania despre "leadership transformational", un tip de management care se axeaza pe transformarea membrilor unei echipe in indivizi care transced dincolo de propriul lor interes in folosul grupului sau al organizatiei.

"Spre deosebire de alte tipuri de leadership, cum ar fi, de exemplu, cel tranzactional - care se concentreaza pe motivatia extrinseca, salariu, promovare si recompense externe, leadership-ul transformational face apel la o motivatie intrinseca, la valorile inalte ale individului, spre binele societatii", spune Jim Bagnola.

Liderul transformational nu este interesat ca individul sa creasca doar ca un om de afaceri, ci ca OM pur si simplu. El isi ia angajamentul sa faca ce e bine si just pentru comunitate, angajati, actionari.

Liderul si organizatia investesc in calitatea oamenilor: cine sunt oamenii si ce devin ei. Totodata, liderul creste si el ca om.

Abordarea este accentuata de munca cu tine insuti, de contestarea status quo-ului, de intentiile bune si drepte, responsabilitate, de individ care este proactiv, de raspundere si "conflict constructiv".

"Leadership-ul transformational elimina mai multe mituri: n-avem nevoie de un individ de geniu la varf, avem nevoie de o contributie comuna; liderii se dezvolta, nu se nasc; nu este nevoie de un extrovertit carismatic, oricine isi poate exercita influenta asupra celorlalti; nu ai nevoie de o confirmare formala pentru a conduce; nu exista un set comun de trasaturi printre lideri, cu toate acestea trebuie sa te poti adapta la nevoile celor care iti sunt subordonati si la particularitatile oricarei situatii in care te vei gasi", este de parere Jim Bagnola.

La sfarsitul sesiunii de training, participantul va pleca cu un set de cunostinte necesar pentru a alinia cultura organizatiei sau a echipei, tipul de management si de leadership, operatiunile si strategia.

Cea mai importanta realizare pentru participanti va fi sa devina mai autentici si vulnerabili ei insisi, sa fie capabili sa invete echipa sa faca la fel, utilizand aceleasi exercitii.

"Concret, cursantii vor invata cum sa nu se amageasca singuri, cum sa-si dezvolte increderea bazata pe vulnerabilitate, cum sa fie mai umani, intelegand prin toate acestea cum sa nu fie atat de perfecti si cum sa nu mai creada ca fac tot timpul numai lucruri bune la locul de munca", explica Jim Bagnola.

Mai multe informatii despre eveniment (agenda, obiective, teme de discutie, tarif) puteti gasi pe www.jimbagnola.ro.

Despre Jim BAGNOLA

Jim Bagnola, speaker international si executive coach, este expert in domeniul leadershipului si in "Body-Mind Management", cu accent pe influenta modelelor de gandire asupra sanatatii, fericirii, succesului si capacitatii de a conduce.

Printre clientii cu care a colaborat de-a lungul timpului se numara Shell Oil Company, Kroger Company, NASA, US Secret Service, U.S. Department of State, Departamentul Fortelor Aeriene, NATO, Hotelurile Marriott, Siemens, Motorola, Scotiabank (Canada), McEearney Alstons Ltd. (Trinidad), PT ISPAT (Indonezia), Hella, Ecolab, Castle & Cooke (Hawai) si Universitatea din Texas.

Reprezentantul exclusiv al lui Jim Bagnola in Romania este Human Performance Development International (HPDI), companie ce furnizeaza solutii de leadership si dezvoltare a resurselor umane prin programe de training, coaching si teambuilding.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1360 ori