Top 10: Cele mai bogate femei CEO din S&P 500 (Galerie foto)

Miercuri, 08 August 2012, ora 11:30
2521 citiri
Top 10: Cele mai bogate femei CEO din S&P 500 (Galerie foto)

Femeile CEO din topul S&P 500 castiga in medie cu 13% mai mult decat barbatii aflati in aceasta functie, demonstrand ca, desi prezenta feminina in managementul de top este redusa, valoarea reprezentantelor sale este incontestabila.

In ultimul an fiscal, dintre cei 481 de barbati si cele 19 femei care ocupau functia de CEO, femeile primeau compensatii in medie de 11,1 milioane de dolari, in timp ce barbatii castigau in medie 9,8 milioane de dolari, se arata intr-un studiu NerdWallet, citat de Business Insider.

Asta inseamna ca femeile CEO sunt platite, in medie, cu 13% mai mult decat barbatii, desi ele ocupa doar 16% dintre pozitiile de top management.

Patricia Woertz, CEO la Archer Daniels Midland

Woertz, care ocupa functia de CEO din 2006, are venituri de 1,1 milioane de dolari si actiuni in valoare de 9,6 milioane de dolari.

Carol Meyrowitz, CEO TJX Companies

Carol Meyrowitz este CEO TJX din ianuarie 2007, perioada in care a obtinut venituri totale de 11 milione de dolari si actiuni de peste 708 mii de dolari.

Ursula Burns, CEO Xerox

Burns a obtinut din functia de CEO venituri totale de peste 12,9 milioane de lei dintre care salariul si bonusurile reprezinta 1,1 milioane de lei, iar valoarea actiunilor pe care le detine se ridica la 7,5 milioane de dolari. Ursula Burns este in fruntea Xerox din iulie 2009.

Angela Braly, CEO WellPoint

CEO-ul WellPoint are venituri totale de 13,2 milioane de dolari dintre care salariul si primele reprezinta 1,1 milioane de dolari, iar valoarea actiunilor pe care le detine in cadrul companiei se ridica la peste 10 milioane de dolari. Braly ocupa functia de CEO din iunie 2007.

Ellen Kullman, CEO DuPoint

Kullman obtine un salariu si bonusuri de peste 1,3 milioane de dolari, iar actiunile detinute in cadrul companiei i-ar mai putea aduce alti 7,9 milioane de dolari. In total, veniturile CEO-ului se ridica la 15,9 milioane de dolari. Kullman este CEO DuPoint din ianuarie 2009.

Carol Bartz, fost CEO Yahoo

Functia de CEO pe care Bartz a ocupat-o in perioada ianuarie 2009-septembrie 2011 i-a adus acesteia venituri totale de peste 16,3 milioane de dolari. Bartz a obtinut un salariu de peste 735 de mii de dolari si actiuni in valoare de peste 12 milioane de dolari.

Meg Whitman, CEO Hewlett-Packar

Whitman, CEO HP din septembrie 2011 are venituri de 16,5 milioane de dolari. Interesant este faptul ca Whitman a avut un salariu de un dolari, insa ea are actiuni a caror valoare depaseste 16,1 milioane de dolari.

Indra Nooyi, CEO PepsiCo

CEO-ul PepsiCo din perioada ianuarie 2009-septembrie 2011, Indra Nooyi a obtinut venituri totale de peste 16,3 milioane de dolari, ea avand un salariu de 1,5 milioane de dolari si actiuni de peste 9,4 milioane de dolari.

Debra Cafaro, CEO Ventas

CEO Ventas din 1999, Cafaro a obtinut venituri de peste 18,4 milioane de dolari dintre care 915 mii de dolari sunt din salariu plus bonusuri si peste 14,5 milioane de dolari sunt din actiunile detinute.

Irene Rosenfeld, CEO Kraft

Rosenfeld, CEO din iunie 2006, a obtinut venituri totale de 21,9 milioane de dolari, ea avand un salariu de peste 1,5 milioane de dolari si actiuni de peste 9,6 milioane de dolari.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cele mai bogate CEO femei, #venituri CEO femei, #salarii cele mai bogate CEO femei , #Manageri